CoderDojo

Online event

Nee

Waar

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Doelgroep

Kinderen, Jongeren

Wanneer

05-11-2022

Weekdagen

Zaterdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Wat is er te doen

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen en jongeren (Ninja's!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites en/of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten. Bij de CoderDojo is het vanaf nu ook mogelijk om met een Arduino aan de slag te gaan.

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1. Je kunt leren spelletjes programmeren of leren hoe een Arduino werkt en wat het verschil is met een Microbit. Ook kun je Lego robotjes programmeren en een eigen ontwerp uitprinten met de 3D-printer. Je kunt aan je eigen project komen werken of je kunt bij de mentoren aangeven wat je zou willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk!

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo.

Let op: neem je eigen laptop mee of leen een laptop van iemand! Lukt dit niet? Stuur dan even een mailtje naar xdegraaf@debhw.nl. Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems hebben we drie leenlaptops voor degenen die zelf niet over een laptop beschikken.

Adres

Waterstal 1

Plaatsnaam

Oud-Beijerland

Website

Meer informatie