DigiTaal Sterker Festival

Online event

Nee

Waar

Bibliotheek Waalwijk

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Ouders, Volwassenen, Senioren

Wanneer

05-11-2022

Weekdagen

Zaterdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek Midden-Brabant

Wat is er te doen

De week van Mediawijsheid komt er aan, een week waarin we aandacht schenken aan veilig en slim omgaan met digitale media. Tegenwoordig zijn digitale dingen namelijk niet weg te denken. Met het Digitaal Sterker Festival trekken we het thema wat breder en willen we iedereen inspireren, informeren en echt laten kennismaken met het brede aanbod aan taal en digitaal binnen gemeente Waalwijk. Het festival vindt plaats op zaterdag 5 november in Bibliotheek Waalwijk. Iedereen is welkom op dit gratis evenement, jong en oud, professional, vrijwilliger én mensen die zelf moeite hebben met de Nederlandse taal of digitale dingen.

DigiTaal Sterker Festival

Tijdens het festival maken we een feestje van taal, digitaal en rekenen (basisvaardigheden) en mediawijsheid. In de Bibliotheek Waalwijk maak je kennis met diverse aanbieders van cursussen en hulpdiensten op het gebied van basisvaardigheden, maar denk ook aan digitale zorg, cybercrime en de Online Bibliotheek. Er is een interactieve informatiemarkt, mini-workshops en korte lezingen. Ook aan de kinderen hebben we gedacht. Maak bijvoorbeeld kennis met Bereslim, of kom de Digihoek ontdekken en maak gave selfies met een greenscreen.

Programma

Er staan 2 korte lezingen (30 minuten) op de planning

14.00 uur – Remedica over digitalisering van de zorg 

(graag plekje reserveren via onderstaande gegevens) De lezing gaat in op de ontwikkelingen van de digitalisering op maatschappelijk als gezondheidsvlak. Hierbij komt de digitalisering bij verschillende ziektebeelden aan bod, denk aan hartfalen of epilepsie. Tijdens deze lezing zoomen we ook verder in op de ziekte diabetes. Digitale hulpmiddelen als een glucosesensor en een bijbehorende app maken het voor mensen met diabetes eenvoudiger om met hun ziektebeeld om te gaan. Tijdens de bijeenkomst krijg je ten slotte persoonlijke en praktische hulp bij vragen over gezondheidsapps, waaronder de Freestyle LibreLink-app.

15.00 uur – Politie Team Langstraat over cybercrime 

(graag plekje reserveren via onderstaande gegevens) Cybercrime, een bekende term maar hoe groot is het probleem nou echt in Waalwijk? En wat kan tegen deze criminelen doen? Leendert, digitaal wijkagent van basisteam Langstraat, verteld je over de trends en wat je er tegen kan doen.

Van 13.00 tot 16.00 uur kun je ook gewoon lekker rondsnuffelen op de interactieve informatiemarkt, kennismaken met digitaal voorlezen of selfies maken in de Digihoek met onze greenscreen. Stel je vragen aan SeniorWeb Waalwijk, Taalhuis Waalwijk, Digislim, ROC Tilburg, Politie Team Langstraat, de Bibliotheek Midden-Brabant.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 5 november
  • Tijd: 13.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: de Bibliotheek Waalwijk
  • Leeftijd: iedereen
  • Kosten: gratis
Aanmelden: vrije inloop, graag aanmelden voor de lezingen, reserveer dan nu alvast je plekje: Het Digitaal Sterker Festival is samen georganiseerd met Bibliotheek Midden-Brabant, Remedica, Politie Team Langstraat, SeniorWeb Waalwijk, Taalhuis Waalwijk, Digislim, ROC Tilburg en Brabant Oor. Deze organisaties en nog meer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden of informatie te geven over cursussen.

Adres

Wilhelminastraat 4A

Plaatsnaam

Waalwijk

Website

Meer informatie