Fake News Festival

Online event

Nee

Waar

KB nationale bibliotheek

Doelgroep

Jongeren, Ouders, Volwassenen, Senioren

Wanneer

06-11-2022

Weekdagen

Zondag

Kosten

€ 12,50

Georganiseerd door

KB nationale bibliotheek

Wat is er te doen

Wat is waar? Kan ik dit bericht wel geloven? Hoe kom ik daar achter? Je zou denken dat deze vragen alleen van dit internettijdperk zijn, maar niets is minder waar.

Op zondag 6 november organiseert de KB, de nationale bibliotheek, het Fake News Festival. Tijdens dit festival ontdek je dat fake news al in de middeleeuwen werd verspreid, onderzoek je samen met Bellingcat hoe nepnieuws gemaakt en gedeeld wordt, leer je in een toffe theaterworkshop hoe jij kunt liegen alsof het gedrukt staat en maak je in verschillende lezingen kennis met de wereld achter nepnieuws.

En verder: Een paneldiscussie o.l.v. Eveline van Rijswijk over complottheorieën, karaktermoord en oorlogspropaganda, een lezing over 'echt en nep' (met het Rathenau Instituut), een 'juicy bar' met sterke verhalen, en nog veel meer. Bekijk ons blokkenschema voor het totale overzicht!

Meer informatie Het Fake News Festival vindt plaats in de KB, nationale bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5 in Den Haag, op zondag 6 november van 10.00 uur tot 18.00 uur. Entree is €12,50 per persoon, inclusief lunch.

Adres

Prins Willem Alexanderplein 5

Plaatsnaam

Den Haag

Website

Meer informatie