Glass Room Experience

Online event

Nee

Waar

Bibliotheek CultuurPuntAltena

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Ouders, Volwassenen, Senioren

Wanneer

31-10-2022 tot 05-11-2022

Weekdagen

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek CultuurPuntAltena

Wat is er te doen

De Glass Room Experience is een unieke expositie over data en privacy. Hier onderzoeken we de reis van persoonlijke gegevens op het internet: hoeveel (persoonlijke) data worden er verzameld en wat gebeurt daarmee? Wie verzamelt dit eigenlijk? En hoe beoordeel je nepnieuws?

Een kijkje in je online leven

Wat is er nog persoonlijk aan data wanneer deze allesbehalve van onszelf is? Onze websites, apps, sociale media en ‘slimme’ apparaten werken op datgene waarmee technologiebedrijven miljarden euro’s verdienen - data. En niet zomaar data, maar onze data. Naar schatting zullen er in 2030 zo’n 125 miljard verbonden apparaten zijn - 14 per persoon. Dat zijn heel wat ‘slimme’ tandenborstels. Zal al deze technologie ons leven echt eenvoudiger, gezonder en veiliger maken?

Interactieve tentoonstelling

De voorstelling heeft verschillende interactieve onderdelen. Met 'Nep of Echt' ontdek je hoe slim jij bent in de wereld van slimme toepassingen. En met 'Het Internet Dat Je Niet Ziet' ontdek je wat er achter de schermen gebeurt.

Data Detox Kit

En vergeet niet een Data Detox Kit mee te nemen, een achtdaagse kuur die je weer eigenaar laat zijn van jouw persoonlijke digitale privacy. Het gaat hierbij niet om het minder gebruik van bijvoorbeeld smartphone of sociale media, maar juist over het bewuster gebruik maken ervan. De papieren versie van de Kit is gratis op te halen bij de expositie maar ook online beschikbaar op data-detox.nl.

Adres

Raadhuisplein 1

Plaatsnaam

Woudrichem

Website

Meer informatie