Informatieavond Mediawijsheid

Online event

Nee

Waar

De Nobelaer

Doelgroep

Ouders

Wanneer

07-11-2022

Weekdagen

Maandag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

De Nobelaer

Wat is er te doen

In gesprek over media met je kind

Wat betekent het opgroeien in een wereld van nu? Hoe zit het met schermtijd, gamen en social media voor kinderen van 6 - 12 jaar? Wat vraagt dat van de opvoeding van ouders? En hoe ga je het gesprek aan met je kind over media? We nodigen jullie van harte uit tijdens deze gratis informatieavond van 19:30 - 21:00 uur!

Het centrale thema is mediawijsheid en bewust mediagebruik. MediaSmarties gaat uit van het idee dat kinderen recht hebben op verhalen in verschillende vormen en dat we kinderen moeten uitdagen om te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Mét en zonder scherm. Binnen én buiten. Media in balans gebruiken dus. Het is aan ouders om kinderen daarin te begeleiden. Daar is geen eenduidige aanpak voor. Ieder gezin is anders en het mediagebruik moet daarop aansluiten.

Tijdens deze informatieavond laten we ouders nadenken over een mediamenu dat past bij het gezin. Door middel van informatie en passende voorbeelden zal Denise Bontje de ouders vooral uitdagen de balans op te zoeken en na te denken over een passend mediamenu. Ook worden het maken van afspraken en het voeren van een gesprek over media (gamen en social media) besproken.

Adres

Parklaan 2

Plaatsnaam

Etten-Leur

Website

Meer informatie