Landelijk webinar voor ouders

Online event

Ja

Doelgroep

Ouders

Wanneer

08-11-2022

Weekdagen

Dinsdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Netwerk Mediawijsheid, Cubiss, Mediasmarties, KB

Wat is er te doen

Landelijke webinar ‘Like en cancel’

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (4 november t/m 11 november 2022) duiken we op dinsdag 8 november onder leiding van Denise Bontje van Mediasmarties.nl in het online mediagebruik van onze kinderen.

Wat doet jouw kind online? In de Whatsapp groep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook… Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene?

Het is belangrijk dat ouders betrokken blijven en hun kinderen begeleiden, maar hoe doe je dat? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online? Tijdens het webinar zet Denise Bontje deze vragen centraal.

Zit jouw kind in de bovenbouw van de basisschool? Heb je vragen over online mediagebruik, sociale media en dergelijke? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. Naast praktische informatie ontvang je ook tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!
  • Wat:                    Een webinar met praktische tips over het online mediagebruik van kinderen op de basisschool
  • Voor wie:           Ouders van kinderen tussen de 9 en 12 jaar
  • Wanneer:           Dinsdag 8 november 2022 van 20 uur tot 21 uur
  • Hoe:                    Online webinar via Teams

Aanmelden kan hier!

Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Toolkit voor bibliotheken

Wil je als bibliotheek meedoen met het landelijke webinar en ouders in jouw omgeving uitnodigen voor deze webinar? Dan vind je hier kant-en-klaar teksten om te gebruiken.

Website

Meer informatie