Livestream: Lancering HackShield in Middelburg

Online event

Ja

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Ouders, Volwassenen

Wanneer

04-11-2022

Weekdagen

Vrijdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

ZB Bibliotheek van Zeeland

Wat is er te doen

Op vrijdag 4 november tussen 10.00 en 10.30 uur wordt vanuit ZB Bibliotheek van Zeeland via een livestream het officiële startschot gegeven voor HackShield Middelburg. Dit wordt gedaan door burgemeester Bergmann en twee jeugdagenten.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar op een boeiende en speelse wijze leren over digitale veiligheid. Dat is het doel van het project en online spel HackShield Future Cyber Heroes dat gemeente Middelburg, in samenwerking met de politie en ZB Bibliotheek van Zeeland, binnenkort uitrolt. Aanleiding is de groei van het aantal incidenten met cyberveiligheid, maar ook de Week van de Mediawijsheid die plaatsvindt van 4 tot en met 11 november. Cyberheroes HackShield is een zeer succesvol preventieprogramma. Het programma is zowel voor scholen als voor kinderen gratis te gebruiken. Er zit geen commercieel motief achter. Overheid en bedrijfsleven financieren dit programma omdat zij het belangrijk vinden dat kinderen op jonge leeftijd leren om te gaan met de risico’s van internetgebruik en social media. In het spel voor op de computer, telefoon of tablet wordt de kinderen gevraagd te helpen bij het oplossen van cybercriminaliteit in hun gemeente. Middelburg sluit zich als eerste Zeeuwse gemeente aan bij ruim 70 andere Nederlandse gemeenten die een virtuele versie van hun stad in HackShield ingericht hebben.

Er valt niet alleen iets te leren, spelers kunnen ook iets winnen. Van alle cyberheroes uit Middelburg, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland en Sint Laurens wordt de score bijgehouden. In maart 2023 nodigt de burgemeester de helden met de hoogste scores uit voor een huldigingsceremonie en prijsuitreiking.

Meer informatie over Hackshield op https://www.middelburg.nl/help-jij-mee-in-de-strijd-tegen-cybercrime.

Website

Meer informatie