Mediacollege Vincent Bijlo – Ongezien in de Media

Online event

Nee

Waar

Beeld en Geluid Den Haag

Doelgroep

Volwassenen, Senioren

Wanneer

11-11-2021

Weekdagen

Donderdag

Kosten

€10 normaliter of €5 met museumkaart

Georganiseerd door

Beeld en Geluid Den Haag

Wat is er te doen

De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo vertelt over zijn leven in en met de media als niet-ziende. Ons dagelijks leven speelt zich steeds meer af op smartphones en platforms. Delen, appen, reageren, filmpjes versturen en nog veel meer. De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent? In de week van de Mediawijsheid vertelt cabaretier, schrijver en podcastmaker Vincent Bijlo over zijn leven in en met de media. Over de verrijkingen die nieuwe apparaten en apps hem bieden als niet-ziende, maar ook over de uitdagingen van diezelfde digitalisering.

Vincent Bijlo is cabaretier, schrijver en podcastmaker. Vanaf zijn geboorte is Vincent blind, maar dat heeft hem nooit weerhouden zich te ontwikkelen en zijn eigen pad te trekken. Als jonge jongen was hij al nieuwsgierig en benieuwd naar de wereld om hem heen. De ontwikkeling van de media en uitvindingen van nieuwe apparaten en apps verrijken zijn leven, maar zorgen ook voor uitdagingen.

Vincent bespreekt de veranderingen in de media en welke invloed ze hebben op zijn leven. Hij duikt in de archieven van Beeld en Geluid om te laten horen en zien hoe blinden en slechtzienden vaak in de media worden belicht.

OVER MEDIACOLLEGES

Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Adres

Zeestraat 82

Plaatsnaam

's-Gravenhage

Website

Meer informatie