Online informatie avond: Gesprekken over hacken

Online event

Ja / Nee

Waar

Bibliotheek Roosendaal

Doelgroep

Jongeren, Ouders, Volwassenen, Senioren

Wanneer

01-11-2022

Weekdagen

Dinsdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek West-Brabant

Wat is er te doen

Wat?

Op dinsdag 1 november organiseert de Bibliotheek West-Brabant in samenwerking met de politie en de Hackhelpdesk een informatie avond over cybercriminaliteit waarbij we laten zien hoe hackers te werk gaan.

Waarom?

De jaarlijkse schade door cybercrime voor de Nederlandse economie bedraagt inmiddels meer dan 10 miljard (!) euro per jaar. Tienduizenden mensen krijgen elk jaar te maken met digitale fraude. Veel mensen denken vaak; “Dat zal mij niet overkomen, want ik ben niet interessant voor cybercriminelen". Maar dat is een groot misverstand. Jouw gegevens zijn namelijk altijd interessant voor hackers. Ze gebruiken de gegevens bijvoorbeeld om jou te chanteren, omdat je je foto’s niet kwijt wilt of omdat de informatie van je bedrijf achter slot en grendel zit. Dit noemen we gijzelsoftware (of ransomware). Als je bestanden eenmaal versleuteld zijn, is het vaak de bedoeling dat je eerst een groot bedrag als losgeld betaalt om je bestanden terug te krijgen. Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor preventie.

En daar gaan we het juist over hebben: preventie van verschillende vormen van cybercriminaliteit; zoals hacken, whatsappfraude, pinpasfraude, phishingmails, etc. We gaan in gesprek met een hacker van de politie, de mensen van de Hackhelpdesk en de politie zelf.  We laten je voorbeelden van fraude zien, maar ook hoe een hacker te werk gaat. En we leggen je uit hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen!

Waar?

Op dinsdag 1 november in de bibliotheek in Roosendaal. We beginnen om 19.30 uur en om 21.00 uur sluiten we de avond af. Alle bezoekers van de bijeenkomst in de bibliotheek in Roosendaal kunnen rekenen op een leuke goodiebag. Als je niet aanwezig kunt zijn, kun je ook online meedoen. De livestream begint om 19.30 uur en duurt tot 20.15 uur. De bezoekers in de bibliotheek hebben na de livestream nog tot ca. 21.00 uur om in gesprek te gaan met de politie, de 'hacker' en de Hackhelpdesk. Als je je aanmeldt voor de livestream, ontvang je van ons een paar dagen voor het evenement de link naar de livestream via YouTube of Facebook.

Adres

Markt 54a

Plaatsnaam

Roosendaal

Website

Meer informatie