Pubquiz Tik Tak vs. Tik Tok

Online event

Ja

Doelgroep

Ouders

Wanneer

25-11-2020

Weekdagen

Woensdag

Georganiseerd door

Biblionet Drenthe

Wat is er te doen

Een bijzondere ouderavond

Voor kinderen is het niet meer dan normaal om online te zijn. Ze spelen online spelletjes met elkaar, volgen elkaar op sociale media en vinden het niet meer dan normaal om een tablet of smartphone binnen handbereik te hebben. De digitale balans is dan ook best lastig te vinden. Om hier meer grip op te krijgen organiseren een groot aantal bibliotheken in Drenthe samen met Jacqueline Kleijer en Els van Barneveld van Bureau Jeugd & Media een bijzondere ouderavond, namelijk een in de vorm van een pubquiz.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de pubquiz komen vragen over privacy, sociale media, cyberpesten en nog veel meer aan bod. Er zijn in totaal drie rondes en tussendoor delen Jacqueline en Els hun kennis over mediagebruik in combinatie met kinderen. Ook krijg je handvatten mee om thuis de juiste balans te vinden. Wil je meedoen? Meld je online aan en installeer jezelf lekker op de bank voor een avondje uit in eigen huis!

Voor wie is deze ouderavond?

De pubquiz is bedoeld voor ouders met kinderen onder de 12 jaar.

Wie zijn Els en Jacqueline?

Els van Barneveld

Els van Barneveld is een mediawijze duizendpoot, gefascineerd door de Instagram-generatie. Ze werkt met veel plezier op een grote middelbare school. Daar zet ze zich in om generaties te verbinden in haar functie als online community manager, anti-pestco├Ârdinator, AVG-specialist en mediacoach.

Jacqueline Kleijer

Jacqueline is zeer deskundig in het bespreekbaar maken van seks en seksualiteit met als aandachtspunt de verleiding (misleiding) via internet en online veiligheid. Ze heeft ervaring met grote (culturele) diversiteit. Ze neemt regelmatig deel aan expertgroepen, verzorgt bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering en schuift graag aan bij veiligheidsoverleggen op scholen. Haar visie is contextueel en systemisch; haar aanpak altijd associatief en creatief met een grote rol voor het verhaal.

Website

Meer informatie