Webinar Aletta Smits: Pubers en Gamen

Online event

Ja

Doelgroep

Volwassenen

Wanneer

09-11-2020

Weekdagen

Maandag

Hoe laat

19:30 / 20:00 uur

Kosten

€5,00

Georganiseerd door

Bibliotheek Kempen

Wat is er te doen

Pubers achter hun schermen: gaming en social media

Aletta Smits legt uit waarom veel pubers gamen zo leuk vinden. Ze bespreekt de gevaren van gamen, maar ook de voordelen van gamen. Want wat gebeurt er nu met een puber als hij of zij gamet? En wat is er nu zo ontzettend leuk aan gamen? Welke vaardigheden leren kinderen tijdens het gamen en wat kun je doen als je je zorgen maakt over het gamegedrag van je puber?

Aletta Smits

Dr. Aletta Smits geeft sinds 2009 presentaties in het land. Ze wilde eigenlijk cabaratier worden, maar ze kan niet zingen. Dat is maar goed ook want presentaties geven is mooi werk en ze prijst zich gelukkig elke keer als ze voor een zaal mag staan om over dat wonderlijke puberras te vertellen. Of over machine learning. Of over hoe mensen kiezen.

Aletta studeerde onder andere psychologie en ict. En samen met haar oude moeder studeert ze nu Cultuurwetenschappen. Haar motto is: nooit stoppen met leren. Of nooit iets half doen. Of, nou ja, het motto wisselt nog wel eens.

Naast haar lezingen, werkt ze als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht. Aletta woont in Amsterdam met haar vrouw, haar kat en haar bejaarde hond.

BREIN!

BREIN! is een doorlopende leerlijn met activiteiten, workshops en lezingen rondom het geheugen, ontwikkeld door Bibliotheek De Kempen. Dit concept richt zich op de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van mensen.

Website

Meer informatie