Webinar KennisMakerijRevue Online: Alles voor de likes

Online event

Ja

Doelgroep

Jongeren, Ouders

Wanneer

12-11-2020

Weekdagen

Donderdag

Hoe laat

19:30 / 20:00 uur

Kosten

Gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek Midden-Brabant

Wat is er te doen

Te gast in de 6e aflevering van het nieuwe seizoen is Laura Mulder. Docent sociologie bij Fontys Hogeschool pedagogiek en onderzoeker in het lectoraat Opvoeden voor de Toekomst. Laura onderzoekt hoe we als samenleving omgaan met maatschappelijke ontwikkelingen. Welk effect heeft onze snel veranderende samenleving op opvoeden en opgroeien. En wat is de invloed van (sociale) media hierin?

In deze online talk ‘Alles voor de likes’, praat Laura Mulder over de invloed van social media op jongeren. Wat is het effect op de identiteitsontwikkeling van jongeren? En leidt social mediagebruik inderdaad tot depressies onder jongeren?

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks van wekelijkse programma’s. Toen in coronatijd de LocHal haar deuren moest sluiten, maakte de KennisMakerijRevue de LocHal in elk geval digitaal toegankelijk. Nu de LocHal weer geopend is en de ideeën nog niet op zijn, heeft de KennisMakerij besloten dit najaar om een aantal nieuwe afleveringen te maken.

Livestream

De aflevering 'Alles voor de likes' is in de Week van Mediawijsheid op donderdag 12 november om 19.30 uur gratis te volgen via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue. Je kunt daar vanaf een dag later de uitzending terugkijken én informatie over vorige en aankomende afleveringen vinden. Dus wees welkom in een virtuele de Bibliotheek LocHal, pak thuis een drankje zoals je dat zou doen in het Stadscafé en plof neer op de tribune van jouw eigen huiskamer.

Website

Meer informatie