Workshop Hackshield

Online event

Nee

Waar

Bibliotheek Reuver

Doelgroep

Kinderen

Wanneer

09-11-2022

Weekdagen

Woensdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek Maas en Peel, Jongerenwerk Beesel (Synthese) en JOGG-regisseur 'Samen Fit' Gemeente Beesel

Wat is er te doen

Workshop Hackshield

In deze game draait het om het (kwade) volk van Ignos dat mensen dom wil houden door desinformatie te verspreiden en kennis te vernietigen.

Het (goede) volk van hoofdpersoon Lux moet dat voorkomen. Maar Lux en zijn volk hebben heel lang geslapen. Lux weet heel goed hoe je desinformatie moet voorkomen in boeken, maar hoe doe je dat in het huidige gedigitaliseerde tijdperk?

Als deelnemer van de workshop word je een echte Cyber Agent die Lux gaat helpen. Met opdrachten op een tablet ga je in kleine groepjes de Bibliotheek in, op zoek naar antwoorden.

Je zoekt met de tablet naar in de bieb verstopte QR-codes waarmee nepnieuws opgespoord wordt. Daarna ga je in boeken, kranten en andere betrouwbare bronnen op zoek naar ├ęchte informatie, om zo desinformatie uit de Bibliotheek te verbannen.

Doe je ook mee?

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Mediawijsheid en is een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Maas en Peel, Jongerenwerk Beesel (Synthese) en JOGG-regisseur 'Samen Fit' Gemeente Beesel.

Adres

Pastoor Vranckenlaan 18

Plaatsnaam

Reuver

Website

Meer informatie