Workshop: Stop-motion filmpjes maken

Online event

Nee

Waar

Bibliotheek Veldhoven

Doelgroep

Kinderen

Wanneer

11-11-2020

Weekdagen

Woensdag

Kosten

€ 5,-

Georganiseerd door

De Bibliotheek Veldhoven

Wat is er te doen

Tijdens deze workshop leren kinderen hoe ze een stop-motion filmpje kunnen maken. Dit gebeurt door het maken van veel foto’s, waarbij de hoofdrolspelers steeds een stukje verschoven worden. De schitterende klei-animatiefilms Chicken Run, Shaun the Sheep en Wallace & Gromit zijn bijvoorbeeld ook met deze techniek gemaakt!

Eerst bespreekt workshopleidster Nynke met de kinderen we wat je wel en niet mag filmen en eventueel online zetten ter vergroting van de mediawijsheid. Daarna legt ze de app uit en gaan de kinderen aan de slag, uiteraard onder deskundige begeleiding.

De workshop wordt gegeven door Nynke Wesseling: "Ik ben een computernerd en ik vind het ontzettend leuk om iedereen net zo enthousiast te maken over techniek als ikzelf ben. Zowel kinderen als volwassenen kan ik op een creatieve manier nieuwe technische dingen leren, ik zie jullie graag bij de workshop in de bieb!"

Praktische informatie:

  • De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en kost € 5,-, koop vooraf een kaartje om verzekerd te zijn van een plekje.
  • Neem een smartphone of tablet mee met genoeg ruimte voor foto's en daarop de gratis app Stop Motion Studio geïnstalleerd (de app is er voor zowel Android als iOS).
  • Wil je een filmpje met je eigen knuffels of je Lego? Neem dit dan mee!

Adres

Meiveld 2

Plaatsnaam

Veldhoven

Website

Meer informatie