Workshop ‘Veilig online bankieren’

Online event

Nee

Waar

Bibliotheek Lichtenvoorde

Doelgroep

Volwassenen, Senioren

Wanneer

04-11-2022

Weekdagen

Vrijdag

Kosten

gratis

Georganiseerd door

Bibliotheek Oost-Achterhoek

Wat is er te doen

Op vrijdag 4 en donderdag 10 november 2022 wordt, in samenwerking met de Regiobank, in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop begint op beide dagen om 10.00 uur en is gratis te bezoeken. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/onlinebankieren of in één van onze bibliotheken.  

Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Op 4 en 10 november ben je van harte welkom bij de bibliotheek in Lichtenvoorde. Hier leer je tijdens de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’, met hulp van medewerkers van RegioBank Steentjes Makelaars, hoe je internetcriminelen te slim af bent.

Workshop ‘Veilig online bankieren’

Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen? Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je te zien hoe cybercriminelen proberen je digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook zie je hoe je ze via nep mailing of nep berichten via whatsapp kunt herkennen. De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Je hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan.

Adres

De Leest 2

Plaatsnaam

Lichtenvoorde

Website

Meer informatie