Bibliotheken

Organiseer een ouderbijeenkomst of informatieavond

Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en games. Media zijn leuk en een kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan. Veel ouders en opvoeders hebben dan ook vragen over het mediagebruik van hun kind. Ze willen hun kind goed begeleiden maar weten niet altijd goed hoe.

Organiseer daarom een informatiebijeenkomst speciaal voor ouders. Voor het organiseren van een bijeenkomst kun je contact opnemen met een mediacoach bij jou in de buurt of maak gebruik van onderstaande tips.

Aan de slag

https://www.nji.nl/nl/Download-NJi/Publicatie-NJi/Checklist-ouderbijeenkomst-kind-en-media.pdf

Checklist: Ouderbijeenkomst Kind en media

Gebruik de handige checklist van het Nji. In deze checklist vind je alle informatie om zelf een ouderbijeenkomst te organiseren.

Meer informatie

http://www.cubiss.nl/sites/default/files/bestanden/paginas/overdrachtsdocument-mediawijsheid-FormatInspiratiebijeenkomsten.docx

Format inspiratiebijeenkomsten

Cubiss heeft een format ontwikkelt over de aanpak van inspirerende bijeenkomsten. Hierin staat stapsgewijs hoe je laagdrempelig een bijeenkomst kunt opzetten.

Meer informatie

https://www.mediawijzer.net/van-mediawijzer-net/mediadiamant/

De MediaDiamant

De MediaDiamant bestaat uit vijf kanten, die elk staan voor een onderdeel van mediaopvoeding. Netwerk Mediawijsheid heeft verschillende materialen, zoals een knipvel en brochures ontwikkeld om je te ondersteunen in de voorlichting van ouders.

Meer informatie