Gezond mediagebruik

Zodra je te veel tijd besteedt aan appen, scrollen en liken, merk je dat je lichaam protesteert. Je krijgt een stijve nek, kramp in je vingers of raakt vermoeid. Het is daarom goed om balans te vinden in de momenten met en zonder media.

Deze tips helpen je bij het maken van gezonde keuzes.

Filter op: ouderen

Alle tips Jongeren Ouders Volwassenen

Quicktest verslaving

Afkickkliniekwijzer.nl

Wil je altijd online en bereikbaar zijn? Of heb je een gevoel van onrust of woede als je niet online kunt zijn? Dit zijn twee tekenen van verslaving aan internet of sociale media. Bekijk alle tekenen om te zien of jij verslaafd bent.

Doe de quicktest

Dossier: digitale detox

Mediawijsheid.nl

Steeds meer mensen willen de prikkels die ze krijgen via (sociale) media verminderen en nemen maatregelen. Denk je dat een digitale detox jou kan helpen om op een andere manier naar je mediagebruik te kijken?

Aan de slag

Tentoonstelling ON/OFF

Rijksmuseum

Kom van 3 oktober t/m 19 januari naar de tentoonstelling ON/OFF van fotograaf Martijn van de Griendt. Deze gaat over onze huidige consumptiemaatschappij waarin we altijd maar aanstaan.

Meer informatie

Dossier: sociale media

Mediawijsheid.nl

Sociale media moeten leuk en veilig zijn. Maar hoe kun je sociale media positief inzetten? En hoe ga je om met riciso’s zoals nepnieuws, beautification en privacy?

Lees het dossier