Grijs en Wijs Mediafestival

Een inspirerend event om te ervaren, proeven en kennis te delen over media

Met 400 bezoekers was het Grijs en Wijs Mediafestival in Beeld en Geluid op 9 november een groot succes. Jong en oud lieten zich tijdens dit kick-off event van de Week van de Mediawijsheid onderdompelen in de mogelijkheden van digitale media. Alles werd uit de kast gehaald om er uiteindelijk voor te zorgen dat iedereen volwaardig mee kan doen aan de digitale samenleving.

» Lees het volledige verslag

Programma

Aan of Uit?

Wanneer kies je ervoor om aan of uit te staan en wat is er nodig om die keuze te maken? Marijke Helwegen, Rob Mes, Olga Commandeur en Peter de Harder ofwel ‘Petrus’ gaan onder leiding van Marga van Praag met elkaar in gesprek over het thema van de Week van de Mediawijsheid: Aan of uit?

10 gouden tips voor YouTube van Petrus

Wat heb je altijd al willen weten over het inzetten van YouTube? Bekende influencer Petrus vertelt over hoe hij zijn carrière als YouTuber en regisseur is begonnen. Ook geeft hij zijn 10 gouden tips voor een YouTube-kanaal. Als
klap op de vuurpijl beantwoord hij alle vragen van het publiek tijdens een interactieve Q&A!

Trip down memory lane met Marga van Praag

Hoe werkt het achter de schermen? En wat was het meest bijzondere nieuws om te verslaan? Marga van Praag neemt je mee door de Nederlandse mediageschiedenis voor een trip down memory lane.

Swipe-gym met Olga Commandeur

Wie veel op z’n smartphone zit kan last krijgen van allerlei kwaaltjes. Wie anders dan Olga Commandeur kan ervoor zorgen dat we fit blijven? Swipe jezelf fit en train je app-vingers met de bekendste sportleraar van Nederland!

Welkom Online Cafe

Altijd al willen leren skypen of mooie foto’s maken in een photobooth? VodafoneZiggo, Samsung en Nationaal Ouderenfonds zijn de hosts van het Welkom Online Café.

Grijs en Wijs Tribune

Bij de Grijs en Wijs Tribune kun je terecht met al je vragen over een nieuwe mobiel, computer of tablet. Vrijwilligers van SeniorWeb zitten voor je klaar met antwoorden.

Word Digisterker Quiz

Test je kennis over de online wereld in de Word Digisterker Quiz. De Bibliotheek en Digisterker starten ieder half uur een nieuwe quiz en is er een leuke prijs te winnen.

Wijs met media

Tijdens dit interactieve videoprogramma van Beeld en Geluid en SeniorWeb leer je de soms complexe wereld van media beter begrijpen.

Het Grijs en Wijs Mediafestival wordt mogelijk gemaakt door: