Image

Zoek activiteiten bij jou in de buurt


Week van de Mediawijsheid 2023


Online ruzies, haatreacties, pesten en kleineren, ongepaste opmerkingen. Je komt deze vormen van kwetsend gedrag dagelijks tegen online en misschien vind je zelfs wel dat het er nou eenmaal bij hoort. Maar is dat zo? Wij vinden, samen met 70% van de Nederlanders, van niet.

De Week van de Mediawijsheid staat daarom van 10 t/m 17 november 2023 voor de derde en laatste keer op rij in het teken van sociaal gedrag online.

Wees geen omstander bij kwetsend gedrag online


70% van de mensen vindt dat we op sociale media anders met elkaar om moeten gaan. Toch spreken we elkaar zelden aan op kwetsend gedrag online zoals shaming, racisme of canceling. Doorbreek dit patroon, kom actie en wordt ook een upstander.


Check wat jij kunt doen


Aan de slag met de mediawijze tips

Meer dan 200 activiteiten

Tijdens #WvdM vonden er door heel het land verschillende activiteiten plaats. Bibliotheken, buurthuizen, scholen en zorginstellingen organiseerden workshops, lezingen en bijeenkomsten voor jong en oud. 

Kijk wat er te doen washttps://www.weekvandemediawijsheid.nl/downloads/

Webinar voor ouders

Heb jij een kind in de bovenbouw van het basisonderwijs? Kijk dan het landelijk webinar: 'Like en Cancel' van 8 november terug en ontdek de online wereld van kinderen. Het landelijk webinar is een initiatief van o.a. de lokale bibliotheken.

Kijk het webinar terug