Landelijk webinar: Like en Cancel

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (4 november t/m 11 november 2022) doken de lokale bibliotheken op dinsdag 8 november onder leiding van Denise Bontje van Mediasmarties.nl in het online mediagebruik van kinderen. Wat doet jouw kind online? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene?

Webinar gemist? Kijk het snel terug

Wat doet jouw kind online?

De Whatsapp groep van school of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok of Snapchat. Kinderen zijn al vroeg online en steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook…

Het is belangrijk dat ouders betrokken blijven, maar hoe doe je dat? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online? Tijdens het webinar zette Denise Bontje deze vragen centraal.

Het landelijk webinar is een initiatief van de KB, nationale bibliotheek, Mediasmarties, Netwerk Mediawijsheid en de lokale bibliotheken en wordt gegeven tijdens de Week van de Mediawijsheid.