Mediadebat

In aanloop naar de campagne wordt deze informatie verder aangevuld

Gespreksonderwerpen en stellingen over media

Een goede manier om tijdens de Week van de Mediawijsheid in de klas met mediawijsheid aan de slag te gaan is het voeren van een mediadebat. Op de achterkant van de campagneposter staan gespreksonderwerpen en stellingen die gericht zijn op het thema ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’. Bijvoorbeeld: Wie is er online weleens foto’s of filmpjes tegengekomen die je liever niet had gezien? En wie heeft er weleens iets gekocht omdat een vlogger daar reclame voor maakte? Klasgenoten moet je altijd accepteren als vriend op sociale media. Wat zijn de voors en tegens?

Hang de campagneposter op in de klas en begin elke dag met een groepsgesprek of discussie in de klas over media. Voor de vaste prijs van €6,- bestelt u tot maximaal 20 campagneposters voor uw school.

Bestel poster


Handleiding voor leerkrachten

Gebruik de handleiding voor leerkrachten en ga in 7 stappen debatteren in de klas over media. De handleiding helpt leerkrachten naar een actief, gestructureerd en inhoudelijk debat binnen een les van 30 minuten. Zo worden leerlingen mediawijzer, terwijl ze tegelijkertijd hun taal- en denkvaardigheden verbeteren.

Download handleiding   Download kopieerbladen


De gespreksonderwerpen en stellingen zijn ontwikkeld in samenwerking met Stichting Nederlands Debat Instituut, kijk voor meer informatie ook op www.schooldebatteren.nl.