Mediawijs maken van je omgeving

Hoe maak je keuzes in een wereld vol media? Slim aanstaan verrijkt je leven, maar hoe help je iemand voor wie dat moeilijk is? Voor jou is het misschien allemaal al simpel, maar voor iemand in je omgeving zoals je ouders, buurman of oma is het misschien nog wel ingewikkeld.

Met deze tips helpen we je graag op weg om anderen te helpen met het starten van hun mediagebruik.

Filter op: volwassenen

Alle tips Jongeren Ouders Ouderen

Lesprogramma Welkom Online

VodafoneZiggo

Nog lang niet iedereen vindt zijn of haar weg in de digitale wereld. Volg samen dit online lesprogramma om digitale basisvaardigheden te leren.

Meer informatie

Word vrijwilliger

SeniorWeb

Wil je anderen helpen met het gebruik van de computer, tablet of smartphone? Word dan vrijwilliger bij SeniorWeb en geef bijvoorbeeld een cursus.

Meer informatie

Samen naar de bibliotheek

Koninklijke Bibliotheek

De lokale bibliotheek biedt Klik en Tik en Digisterker cursussen aan om te ondersteunen in mediagebruik en antwoord te geven op vragen.

Bekijk het aanbod

Wijs met media

SeniorWeb & Beeld en Geluid

Boek een groepsarrangement (al vanaf 15 personen) om samen de soms complexe wereld van media beter te begrijpen. Maak tijdens dit videoprogramma een reis door het medialandschap en leer op een leuke manier over media.

Meer informatie

Pictostudio Hallo

Middin en Spelpartners

Met deze chat- en messaging app kunnen cliënten en hun netwerk (ouders, familie, vrienden, begeleiders) elkaar veilig simpele berichten sturen met Visitaal-pictogrammen. De app wordt op 14 november gelanceerd en is daarna beschikbaar voor Android en iOS (iPhone).

Meer informatie

Dossier: Grijs en mediawijs

Mediawijsheid.nl

Concrete tips voor het ondersteunen van ouderen in hun mediagebruik.

Lees het dossier