Mediawijsheid Debat

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 tot en met 24 november 2017) organiseren Mediawijzer.net, Beeld en Geluid, VodafoneZiggo en het Nederlands Debat Instituut het Mediawijsheid Debat. Ga met uw leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs in debat over mediawijsheid thema’s of kijk met de klas online naar het Mediawijsheid Debat in Beeld en Geluid.

In Beeld en Geluid

Op vrijdag 17 november, tijdens de start van de Week van de Mediawijsheid, vond in Beeld en Geluid het Mediawijsheid Debat plaats. Jongeren, docenten en mediamakers gingen met elkaar in gesprek over privacy, het verspreiden van gevoelige informatie, omgaan met nepnieuws, de rol van professionele media, wat kunnen we van elkaar leren en nog veel meer.

Bekijk de uitzending

Het wordt op dinsdag 21 november vanaf 19:00 uur uitgezonden op Kanaal 13 van Ziggo.
Image

Mediawijsheid Debat in uw klas

Ga ook in debat met uw leerlingen! Voor het debat zijn vier stellingen over verschillende mediawijsheidthema’s ontwikkeld en voorzien van een inleidende video. Tijdens een lesuur is het mogelijk om één thema en één stelling uitgebreid te behandelen. Docenten kunnen zelf bepalen welk thema zij in de les willen behandelen. Het is uiteraard ook mogelijk om alle thema’s te behandelen verspreid over 4 lessen.

Het gesprek dat hiermee op gang komt, geeft de docent en leerlingen meer inzicht in elkaars belevingswereld, overwegingen, behoeftes en normen en waarden als het gaat om media. Naar aanleiding van het debat dieper ingaan op een van de thema’s? Hiervoor biedt het Mediawijsheid Debat doorverwijzingen naar bijpassend (les)materiaal van partners van Mediawijzer.net.

Ga aan de slag met het Mediawijsheid Debat