3 tips om ouderen te helpen

Hoe maak je keuzes in een wereld vol media? Slim aanstaan verrijkt je leven, maar hoe help je iemand voor wie dat moeilijk is? Voor jou is het misschien allemaal al vanzelfsprekend, maar voor iemand in je omgeving zoals je ouders, buurman of oma is het misschien nog wel ingewikkeld. Met deze tips helpen we je graag op weg om anderen te helpen met het starten van hun mediagebruik.

Lesprogramma Welkom Online

Wil jij wegwijs worden op het internet? Wil je leren wat je online allemaal kan doen? Dan biedt het lesprogramma Welkom Online uitkomst. Nog lang niet iedereen vindt zijn of haar weg in de digitale wereld. Klik hier op de rode knop bij ‘Nieuwe les starten’ en volg samen het online programma om digitale basisvaardigheden te leren.

Word vrijwilliger bij SeniorWeb

Als vrijwilliger van SeniorWeb help je generatiegenoten op het gebied van computers en internet. SeniorWeb heeft ruim 2.900 actieve vrijwilligers. Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Zo kun je als docent les geven op een locatie bij jouw in de buurt of kun je als begeleider actief worden tijdens inloopuren. Als PCHulp kun je leden bijvoorbeeld per telefoon, via internet en aan huis hulp bieden bij computervragen en -problemen.

Klik hier voor meer informatie over hulp en vrijwilligers.

Dossier: Grijs en mediawijs op Mediawijsheid.nl

Betrouwbare informatie vinden op internet? Bellen met familie in het buitenland? Of documenten opslaan in de cloud? Mediagebruik kan best lastig zijn, als je er niet mee bent opgegroeid en dat nooit hebt geleerd.

Steeds meer dingen gaan via internet: van onze overheidszaken tot aan sociaal contact. Ouderen die moeite hebben met mediagebruik blijven daarom achter in de digitale samenleving. Om iedereen te laten profiteren van de kansen van media, is extra aandacht nodig voor mediawijsheid en digitale vaardigheden. Klik hier voor meer informatie en concrete tips voor mediagebruik en ouderen.

» Vind meer tips en tools op de speciale tipspagina voor ouderen.


Lees hier de volledige rapporten over ‘Ouderen in digitaal Nederland’ die op 14 oktober zijn gepresenteerd en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM en #AanofUit.

Deel dit bericht