Aan de slag met het Mediawijsheid Debat in de klas

Mediawijsheid Debat

Naast het Mediawijsheid Debat dat op 17 november tijdens de #WvdM17 plaatsvindt in Beeld en Geluid is het ook mogelijk om er zelf mee aan de slag te gaan in de onderbouw van het vo. Wat kunnen leerlingen en docenten van elkaar leren? Het debat geeft leerlingen én de docent meer inzicht in elkaars (online) belevingswereld, overwegingen, behoeftes, normen en waarden.

Spelregels

Tijdens het debat zijn er vier rollen – voorstander, tegenstander, jurylid en debatleider – en worden er vier thema’s behandeld. De docent is de debatleider. Het is uiteindelijk de bedoeling dat één van de twee teams de jury overtuigt. Beide teams debatteren op basis van een voorgelegd standpunt; hun eigen mening mogen zij achterwege laten.

Download de factsheet voor alle benodigde informatie over het debat.

Website

Onlangs werd de nieuwe Mediawijsheid Debat website gelanceerd. Hierop staat alle benodigde informatie om van het debat een succes te maken. Alvast in de stemming komen? Kijk dan hieronder de teaser.


Bekijk hier een overzicht van het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM17

Deel dit bericht