Activiteiten Dinsdag: Hoe bewust ben jij online?

26 oktober 2021‘Online zijn’ is voor veel jongeren een levensbehoefte geworden. Ze zijn bijna altijd online en bereikbaar. Dit biedt veel kansen, maar er schuilen ook gevaren en uitdagingen in deze relatief nieuwe wereld. Het kennen en begrijpen van de positieve en negatieve kanten is daarom belangrijk. Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid biedt #welovesociety, een online workshop aan over online gedrag (bij pubers).


Tijdens de week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Van klein tot groot en voor jong en oud. In aanloop naar de week van de Mediawijsheid lichten we iedere dinsdag een activiteit voor je uit.


#welovesociety geeft voorlichtingen op scholen rondom sociale veiligheid en welbevinden op de thema’s mediawijsheid, diversiteit en psychologie. In de interactieve workshop ‘hoe bewust ben jij online?’ op 8 en 9 november worden onderwijs- en jeugdprofessionalsmeegenomen langs de diverse social media kanalen en de effecten hiervan op jongeren. De inzichten uit deze workshop kun je inzetten om met de juiste achtergrondinformatie het gesprek aan te gaan met jongeren.

Praktische informatie

Doelgroep: onderwijs- en jeugdprofessionals
Datum: 8 november 2021 van 19:30 – 20:45 uur of op 9 november 2021 15:45 – 17:00 uur
» Meer informatie.


Organiseer jouw organisatie tijdens de Week van de Mediawijsheid een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op het activiteitenoverzicht.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht