Activiteiten dinsdag: webinar ‘Pubers achter hun scherm’

Pubers achter hun scherm

12 oktober 2021Hoe komt het dat pubers het zo moeilijk vinden om een game weg te leggen? Waarom scrollen ze altijd door naar het volgende filmpje op TikTok? En wat zorgt ervoor dat elk gesprek over media met een puber eindigt in een felle discussie? Aletta Smits geeft in de Week van de Mediawijsheid op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber tijdens het webinar ‘Pubers achter hun scherm’.


Tijdens de week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november) vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats. Van klein tot groot en voor jong en oud. In aanloop naar de week van de Mediawijsheid lichten we iedere dinsdag een activiteit voor je uit.


Het puberbrein is voor veel volwassenen iets onbegrijpelijks. Aletta Smits neemt haar publiek op een cabaret-achtige manier mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving. Ze legt de ins en outs van gamende pubers uit aan ouders die zich terecht en onterecht zorgen maken.

Tijdens het webinar komen verschillende vragen aan bod, zoals: wat gebeurt er met een puber als hij of zij gamet? Wanneer moet je als ouder of verzorger je zorgen gaan maken? En hoe komt het dat de ene puber verslaafd raakt en de andere niet?

Het webinar ‘Pubers achter hun scherm’ is een initiatief van de Bibliotheek Noord Veluwe en Bibliotheek Brummen.

» Ook deelnemen? Bestel jouw tickets op de bibliotheek Noordwest Veluwe.

Praktische informatie:

Datum & tijd: 8 november om 20:15 tot 21:15
Locatie: online
» Meer informatie


Organiseer jouw organisatie tijdens de Week van de Mediawijsheid een leuke activiteit? Gebruik het campagnemateriaal en meld jouw activiteit aan op het activiteitenoverzicht.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht