Als bibliotheek meedoen aan de Week van de Mediawijsheid?

bibliotheken

22 oktober 2018 – Zoals ieder jaar spelen ook bibliotheken een belangrijke rol tijdens de Week van de Mediawijsheid. Grijp de landelijke campagneweek aan om bezoekers in jouw bibliotheek te helpen zélf mediawijzer te worden, en tegelijk ook het belang van mediawijsheid te onderstrepen. Hoe doe je mee? Hieronder vind je uitgelichte tips en inspiratie.

Organiseer een activiteit

Denk hierbij aan een ouderavond, tabletcafé of workshop voor medewerkers in het teken van het thema van dit jaar: ‘Heb jij het onder de duim?’. Richt dit dus niet maar op één leeftijdscategorie, maar betrek hierbij kinderen, ouders, leerkrachten, jongeren, etc. Vergeet ook de activiteit niet op de kaart te zetten. Meer inspiratie en tips voor activiteiten zijn te vinden in het inspiratiedocument voor bibliotheken.

Download de campagneposter

Laat zien dat je meedoet aan de campagne en help de boodschap uit te dragen door de poster op te hangen in je bibliotheek. Of maak een gepersonaliseerde poster om jouw activiteit te promoten! Download het bestand en vul de lege ruimtes met eigen activiteiten en het logo van jouw organisatie.

Breng MediaMasters onder de aandacht

De strijd om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ barst weer los: duizenden leerlingen uit groep 7 & 8 gaan samen aan de slag met mediawijsheidthema’s. Zoals ieder jaar is de bibliotheek goed in de game vertegenwoordigd. Nieuw dit jaar: tijdens de opdracht van de bibliotheek wordt een deel van het vernieuwde Diploma Veilig Internet gespeeld. Help je mee om leerkrachten in jouw regio te activeren om ook hun klas aan te melden?

Verwerk overig campagnemateriaal in berichten op Twitter, Facebook, website of in je nieuwsbrief. Gebruik op Twitter de hashtag #WvdM18.

De Week van de Mediawijsheid loopt van 16 tot en met 23 november.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht