Bibliotheken: twee landelijke webinars voor ouders

Foto door Anthony Shkraba via Pexels

20 juli 2021 De bibliotheek is de plek waar ouders en opvoeders terecht kunnen met vragen over geschikte media. Om bibliotheken te ondersteunen organiseren Netwerk Mediawijsheid, de Koninklijke Bibliotheek, Cubiss, MediaSmarties en Bureau Jeugd & Media twee landelijke webinars voor ouders tijdens de Week van de Mediawijsheid. Bibliotheken kunnen deze webinars gratis aanbieden in hun werkgebied.

Doe ook mee met de twee landelijke webinars voor ouders

Om bibliotheken te helpen op een gemakkelijke manier een online activiteit aan te bieden voor ouders worden twee landelijke webinars georganiseerd:

9 november 2021, 20:00 uur: Landelijke webinar voor ouders met kinderen in het basisonderwijs
Webinar Samen sociaal online
Denise Bontje, Mediasmarties.nl, neemt ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. In hoeverre is er sprake van balans? Hoe sociaal zijn sociale media eigenlijk? Waar leg je de grens voor online of offline contact en hoe praat je over media met je kind? En welke media kun je daarvoor gebruiken?

11 november 2021, 20:00 uur: Landelijke webinar voor ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs
Webinar Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?
In dit webinar neemt Jacqueline Kleijer, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media, je in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. ‘Wat doen ze online? Wat doet dat met hen?’ Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten. En hoe houd je alles in balans?

Hoe doe je mee?

Bibliotheken kunnen meedoen door de uitnodigingen op hun website te plaatsen en ouders in hun regio uit te nodigen de webinars bij te wonen. De webinar toolkit met alle informatie (tekst uitnodiging, link naar webinars, social mediaberichten, etc.) en hoe bibliotheken hier gebruik van kunnen maken is in de maak en wordt binnenkort beschikbaar gesteld.

Inspiratiewebinar, actiegids en blueprint

Ter voorbereiding op de Week van de Mediawijsheid kunnen bibliotheken zich aanmelden voor het inspiratiewebinar op 23 september a.s. Tijdens dit webinar wordt o.a. een praktische actiegids gedeeld vol met tips, publicaties en tools die je als bibliotheek in kunt zetten voor ouders, onderwijs, opvoedprofessionals en je eigen medewerkers.

Ook bereidt de Koninklijke Bibliotheek speciaal voor de Week van de Mediawijsheid een blueprint voor. Deze blueprintpagina kunnen bibliotheken, die aangesloten zijn op de WaaS overnemen op hun eigen website.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht