Challenge Nederland Mediawijs 2020 uitgelicht #3: Voorlichting op scholen

Voorlichting op scholen - Foto: Daria via Pexels

10 november 2020Als Netwerk Mediawijsheid werken we aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is, of op weg is dat te worden. Ook – en juíst – in tijden van corona is dit belangrijk. Daarom organiseerde Netwerk Mediawijsheid in het voorjaar de Challenge Nederland Mediawijs 2020. Zes deelnemende initiatieven ontvingen de stimuleringbijdrage van Netwerk Mediawijsheid. Lars Toussaint en Voorlichting op scholen waren een van de gelukkigen en vertellen over de digitale uitbreiding van hun docententrainingen.


De Challenge Nederland Mediawijs 2020 luidde als volgt: Kom als netwerkpartner(s) met een initiatief waarmee je mensen in deze coronacrisis (en daarna), extra ondersteunt op het gebied van mediawijsheid. Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden de gehonoreerde initiatieven gepresenteerd door de deelnemers. De volledige interviews lees je op Mediawijzer.net.


n april 2020 ontving Voorlichting op scholen hun bijdrage voor een digitale uitbreiding van een docententraining, om juist in deze tijd het onderwijs op afstand zonder gevaren en risico’s te kunnen geven. Uitgangspunt is de verbinding tussen ouders, kind en docent ten aanzien van het mediagebruik van kinderen.

De jury zag veel potentie in het project, en een uitgebreid netwerk waarmee docenten via de online uitbreiding extra in hun kracht worden gezet. In het interview op Mediawijzer.net blikken we terug op het proces – en kijken we vooruit – met Lars Toussaint van Voorlichting op scholen.

» Lees het volledige artikel op Mediawijzer.net


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht