Challenge Nederland Mediawijs 2020 uitgelicht #4: Stichting STRAS

Stichting STRASS

11 november 2020Als Netwerk Mediawijsheid werken we aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is, of op weg is dat te worden. Ook – en juíst – in tijden van corona is dit belangrijk. Daarom organiseerde Netwerk Mediawijsheid in het voorjaar de Challenge Nederland Mediawijs 2020. Zes deelnemende initiatieven ontvingen de stimuleringbijdrage van Netwerk Mediawijsheid. Gerben Lems van Stichting STRAS was een van de gelukkigen en vertelt over hun cursusmodule voor verstandelijk beperkten, FF-APPEN.


De Challenge Nederland Mediawijs 2020 luidde als volgt: Kom als netwerkpartner(s) met een initiatief waarmee je mensen in deze coronacrisis (en daarna), extra ondersteunt op het gebied van mediawijsheid. Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden de gehonoreerde initiatieven gepresenteerd door de deelnemers. De volledige interviews lees je op Mediawijzer.net.


In april 2020 ontving Stichting STRAS de stimuleringsbijdrage om de cursusmodule FF-APPEN voor verstandelijk beperkten verder te ontwikkelen, met als doel cyberleed onder deze doelgroep aan te pakken. Zij (en hun omgeving) zijn niet altijd op de hoogte van de gevaren van mediagebruik en de impact op anderen.

Een mooi initiatief voor een belangrijke doelgroep die vaak wordt vergeten, luidde het juryoordeel. Het plan zag er realistisch uit en streefde naar extra financiering. In het interview op Mediawijzer.net blikken we terug op het proces – en kijken we vooruit – met Gerben Lems van Stichting STRAS.

» Lees het volledige artikel op Mediawijzer.net


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht