Daily Update #1: dit zijn de activiteiten van vandaag

16 november 2018 – Vandaag begint de #WvdM18 met als thema: ‘Heb jij het onder de duim?’. In het hele land worden er in de Week van de Mediawijsheid activiteiten georganiseerd. Benieuwd wat er vandaag bij jou in de buurt plaatsvindt? Bekijk in deze Daily Update een aantal uitgelichte activiteiten. Kijk voor het volledige overzicht van alle activiteiten in de agenda.

Fortnite toernooi

In de Week van de Mediawijsheid organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe een Fortnite toernooi. Niets is spannender dan een Fortnite competitie. Het spel is razend populair en wordt gespeeld door iedereen! Alleen spelen is leuk, maar in een toernooivorm tegen je vrienden is nog leuker! Het toernooi vindt vanavond plaats in Bibliotheek Harderwijk. Doe je mee? Kosten € 5,- per deelnemer.

Locatie: Harderwijk – de Bibliotheek Harderwijk
Tijd: 18:30 tot 21:30 uur
Meer informatie

Robots voor Ukkies

Maak vandaag kennis met minirobots en zet op een speelse manier je eerste stappen in het programmeren van robots. Voor iedereen van 4 tot 104 jaar.

Locatie: Vianen – de Bibliotheek Vianen
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur
Meer informatie

Stop motion 8+

Kijk jij graag naar animatieflimpjes, en zou je het leuk vinden om ze zelf te leren maken? Kom dan naar deze workshop. In deze stop motion workshop leer je namelijk hoe je een animatie kunt maken.  Je hebt je eigen smartphone of tablet nodig, de gratis app ‘Stop Motion Studio’ en verder vooral veel fantasie!

Locatie: Beek – de Bibliotheek Beek-Ubbergen
Tijd: 15:30 tot 17:30 uur

Conferentie digitale geletterdheid

Hoe kan het onderwijs betekenis geven aan digitale geletterdheid? Welke digitale kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om zelf hun toekomst te kunnen vormen, in plaats van dat de technologie dat voor ze doet? Op vrijdag 16 november – als aftrap van de Week van de Mediawijsheid – organiseert Kennisnet in samenwerking met Mediawijzer.net en Beeld en Geluid de Conferentie digitale geletterdheid in Hilversum. Diverse sprekers geven er hun visie op deze kwesties. De conferentie is bedoeld voor bestuurders, schoolleiders en coördinatoren in het primair en voortgezet onderwijs.

Locatie: Hilversum – Beeld en Geluid
Tijd: 13:00 – 16:30 uur

Populaire apps in 2018

Apps zijn programma’s voor je smartphone of tablet. De meeste apps zijn gratis. Wil je weten welke apps in 2018 populair zijn en hoe je apps installeert en gebruikt? Kom dan vandaag naar dit gratis spreekuur! Neem je tablet, iPad of smartphone met oplader mee.

Locatie: Middelburg – ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Meer informatie

 Oefenuur in OBA

Oefen zelf met taal, rekenen of computeren. En krijg antwoord op je vragen. Oefen zelf op de computer. De begeleider helpt je op weg. Werk op je eigen niveau en in eigen tempo. Oefen ook met Inburgeringsexamen en Staatsexamens. Zodat jij verder komt. Meedoen is gratis.

Locatie: Amsterdam – OBA Molenwijk
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur
Meer informatie

Opening DigiTaalhuisPlus De Westeren

Om deze technologie en manier van werken voor alle inwoners van De Westereen toegankelijk te maken, komt in de bibliotheek een ruimte met een 3D-printer, een lasercutter, computers om te programmeren en nog veel meer. Dit zogenoemde DigiTaalhuisPlus wordt door wethouder Gerben Wiersma op 16 november officieel geopend. Aansluitend vinden er voor ouders, kinderen, pakes en beppes diverse workshops plaats om zelf eens te experimenteren.

Locatie: De Westeren – Bibliotheek Noord Fryslân
Tijd: 15:00 tot 17:30 uur
Meer informatie

Workshop Microbit

Heb je gevoel voor techniek en vind je programmeren interessant? Volg deze workshop, leer programmeren en speel mee. Je leert programmeren met de minicomputer ‘Micro:Bit’. Deze computer bestaat uit 25 led-lampjes en verschillende sensoren. De workshop wordt begeleid door een mediacoach.

Locatie: Staphorst – Bibliotheek Staphorst
Tijd: 15:30 tot 17:00 uur
Meer informatie

Workshop: ‘Maak een hologram’

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid kun je meedoen aan de workshop ‘Maak een hologram’.
Christian Godschalk van CG-Graphics komt langs om een speciale workshop te geven. In deze workshop kun je leren hoe je zelf een hologram kan maken. Zonder dat je hiervoor een dure hologramprojectie nodig hebt. Je hebt alleen wat natuurkunde en een smartphone nodig.

Locatie: Zevenbergen – de Bibliotheek Zevenbergen
Tijd: 16:00 tot 17:00 uur
Meer informatie

» Bekijk hier de kalender en kaart met alle activiteiten. Meer lezen over de Week van de Mediawijsheid en het thema? Dat kan hier.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht