Daily Update #1: dit zijn de activiteiten van vandaag

6 november 2020 – Vandaag start de Week van de Mediawijsheid en door het hele land vragen organisaties aandacht voor digitale balans en gezondheid. Een week lang kan je aan de slag met webinars, workshops, challenges en een zelftest over digitale balans.

Resultaten onderzoek

Netwerk Mediawijsheid en het Trimbos-instituut voerden een landelijk onderzoek uit onder jongvolwassenen om te achterhalen hoe het gesteld is met hun digitale balans.

» Lees het artikel
» Download de factsheet

Lancering Digitale Balans Model en zelftest

Het Trimbos-instituut en Netwerk Mediawijsheid hebben het Digitale Balans Model ontwikkeld om je te helpen nadenken over een gezonde balans, met en zonder digitale media. Digitale balans gaat over het zó indelen van je tijd, dat je je er goed en gezond bij voelt. Wat de juiste balans is, is voor iedereen anders. De bijbehorende zelftest helpt met beoordelen wat voor jou werkt en biedt tips over hoe je digitaal in balans kunt komen.

» Meer informatie over het Digitale Balans Model
» Test je digitale balans

Dag twee van MediaMasters

MediaMasters is gisteren al van start gegaan, maar veel klassen gaan vandaag starten met de landelijke wedstrijd. Ruim 6.000 klassen en meer dan 139.000 leerlingen staan in de startblokken. De opdrachten en vragen in MediaMasters
worden mede samengesteld uit aanbod van het netwerk.

» Meer informatie over MediaMasters
» Ook meedoen? Schrijf je snel in!

Lancering Data Detox Kids

De versie voor jeugd & jongeren is officieel gelanceerd. In deze nieuwe kit leren zij op speelse en actieve wijze om te gaan met digitale privacy, veiligheid, gezondheid en desinformatie. De kit is gratis te downloaden voor gebruik in school en bibliotheek, maar is ook geschikt om thuis mee aan de slag te gaan.

Data Detox Kids is een kinderparticipatieproject van dbieb, Fers en KEaRN. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Koninklijke Bibliotheek.

» Meer informatie en aan de slag

Vraag en antwoordsessie met een MediaCoach

Vandaag is Ellen Buwalda van 09:00 – 21:00 uur beschikbaar voor al jouw vragen over jouw digitale welzijn. Je kunt er bijvoorbeeld je hart luchten over alles wat er op je af komt tijdens het digitaal thuiswerken.

» Meer informatie


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht