Daily Update #2: dit zijn de activiteiten van vandaag

activiteiten

17 november 2018 – Ook in het weekend zijn er in het hele land veel mediawijze activiteiten te vinden. Benieuwd wat er vandaag bij jou in de buurt plaatsvindt? Bekijk in deze Daily Update een aantal uitgelichte activiteiten. Kijk vooral ook in de agenda voor een compleet overzicht. Er is genoeg te doen!

Een paar uitgelichte activiteiten:

Workshop CoderDojo

Om te voorkomen dat je website wordt gehackt, moet je zelf leren denken als een hacker… En dat is precies wat je gaat doen tijdens deze CoderDojo. Na een paar korte presentaties over hacking, privacy en social engineering ga je praktisch aan de slag. Alles mag, als het maar te maken heeft met programmeren.

Locatie: Leiden – BplusC
Tijd: 11:30 tot 14:00 uur
Meer informatie

Voorlezen voor kinderen 2+

Laat je verrassen door het boek, het verhaal en de voorlezer. De ene keer komt er een schrijver langs, de andere keer is het een moeder, oma of opa. De voorlezers brengen allemaal mooie verhalen tot leven waar je lekker bij kunt wegdromen. Ouders mogen uiteraard ook meeluisteren.

Locatie: Elst – de Bibliotheek Elst
Tijd: 10:15 tot 10:45 uur
Meer informatie

Codeteam: leer programmeren (12-18jr)

CodeTeam is een club waarin jongeren van experts én van elkaar leren programmeren. Sommige zijn zich net de basis aan het eigen maken, andere zijn al bezig een eigen game te bouwen. Wil jij je ook aansluiten bij het CodeTeam? Dat kan! De eerste keer mag je gratis meedoen om te kijken of je het leuk vindt. In de lessen leer je te werken met de programmeertaal Python.

Locatie: Amsterdam – OBA Oosterdok
Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Meer informatie

Greenscreen met Sinterklaas

Op zaterdag 17 november is de intocht van Sinterklaas. Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid staat er die middag een Greenscreen in de Voorleestent van de Bibliotheek in het Sinterklaasdorp op de Vischmarkt in Harderwijk. Kom ook een gratis foto laten maken met een leuke sinterklaasachtergrond!

Locatie: Harderwijk – de Bibliotheek Harderwijk
Tijd: 13:30 – 15:00 uur
Meer informatie

Lezing: ethisch hacker Jurre Groenendijk

Jurre is ethisch hacker. Hij zit in 4 VWO en heeft een grote liefde voor computers en programmeren. Op zijn middelbare school in Hellevoetsluis heeft hij het netwerk van de school ‘getest’. Dat was niet zo veilig als de schoolleiding dacht. De meeste apparaten waren te hacken met standaardwachtwoorden. Ook kon hij op eenvoudige wijze de kluisjes van zijn medeleerlingen open krijgen. Jurre vertelt in deze lezing hoe de wereld veiliger kan worden gemaakt door ‘ethisch hacken’.

Locatie: Leiden – BplusC in de Bibliotheek Nieuwstraat
Tijd: 14:00 tot 14:45 uur
Meer informatie

Museum van beroepsrevolutie in NEMO

In het Science Museum NEMO is een expositie opgezet die de bezoeker meeneemt naar 2030. Met een ‘tijdmachine’ wordt de bezoeker naar de toekomst getransporteerd en eenmaal in 2030 geeft een echte futurist een rondleiding langs beroepen die inmiddels fundamenteel anders zijn geworden.

Locatie: Amsterdam – Science Museum NEMO
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Meer informatie

Weekend van de Mediawijsheid

Talks met BN’ers
Is Pip Pellens echt altijd vrolijk? Doet Gewoon Thomas de hele dag challenges? En heeft Ismail wel eens spijt gehad van een van zijn vlogs? Tijdens het Weekend van de Mediawijsheid praten Pip, Thomas, Ismail en #WvdM18 ambassadeur Lucas over hun online identiteit en beeldvorming: wat laten zij van zichzelf zien online en waarom? En komt het beeld dat ze neerzetten van zichzelf overeen met hoe ze in het echt zijn? Na de talks kun je ook nog met hen op de foto tijdens een korte meet & greet.

Ga zelf aan de slag
Tijdens het Weekend van de Mediawijsheid kun je je creativiteit laten botvieren, want de hele dag door kun je op allerlei vlakken zelf aan de slag! Ontwerp je eigen emoji of maak een fotostrip met je familie met hulp van fotostripmaker Ype Driessen. Die krijg je uiteraard ook mee naar huis. Vind je bewegend beeld spannender? Maak dan je eigen GIFje.

Locatie: Hilversum – Beeld en Geluid
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Meer informatie

» Bekijk hier de kalender en kaart met alle activiteiten. Meer lezen over de Week van de Mediawijsheid en het thema? Dat kan hier.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht