Daily Update #2: dit zijn de activiteiten van vandaag

Daily update #2

9 november 2020Het is de Week van de Mediawijsheid en dit jaar ziet de campagne er iets anders uit door de coronacrisis. De bibliotheken zijn gesloten en veel fysieke activiteiten kunnen niet doorgaan. Gelukkig wordt er genoeg online georganiseerd.

Webinar Aletta Smits: Pubers en Gamen

Aletta Smits legt uit waarom veel pubers gamen zo leuk vinden. Ze bespreekt de gevaren, maar ook de voordelen van gamen. Want wat gebeurt er met een puber als hij of zij gamet? En wat is er nu zo ontzettend leuk aan gamen? Welke vaardigheden leren kinderen tijdens het gamen en wat kun je doen als je je zorgen maakt over het gamegedrag van je puber?

Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
Door: Bibliotheek de Kempen
» Meer informatie en aanmelden

Digitaal Kenniscafé ‘Gezond mediagebruik op jouw school’

Denise Bontje en mediacoach Jessica Schipper vertellen in het kenniscafe van bibliotheek Oosterschelde alles over gezond mediagebruik op school en wat je kunt doen als leraar. Ook ontvang je Mediasmarties WegWijzers rond het thema gezond mediagebruik om (voor) te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen met de leerlingen. Zo kun je na deelname aan het Kenniscafé makkelijk aan de slag in de praktijk.

Tijd: 20.15 uur tot 21.30 uur
Door: Bibliotheek Oosterschelde
» Meer informatie en aanmelden

Webinar: jouw balans in een digitale samenleving (besloten)

Tijdens het webinar van Fontys Hogeschool komen de volgende zaken aan bod: schets van de huidige ontwikkelingen van digitale media; voor en nadelen van het gebruik van digitale media en impact van deze media aan de hand van de technology impact toolkit.

Tijd: 16.00 uur tot 17.00 uur
Door: Fontys Hogeschool
» Meer informatie


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht