Daily Update #3: dit zijn de activiteiten van vandaag

18 november 2018 –  Ook vandaag zijn er in het hele land veel mediawijze activiteiten te vinden. Benieuwd wat er bij jou in de buurt plaatsvindt? Bekijk in deze Daily Update een aantal uitgelichte activiteiten. Kijk vooral ook in de agenda voor een overzicht van alle activiteiten. Er is genoeg te doen!

Een paar uitgelichte activiteiten:

Spelenderwijs Mediawijs Medialab

Hoe was het om in 1985 een spelletje op te starten? En hoe ziet de wereld eruit door een VR-bril? Je ontdekt het allemaal tijdens de Week van de Mediawijsheid in Bibliotheek Helmond! Er is van alles te beleven op het gebied van media van vroeger en nu. Zo komt het HomeComputerMuseum naar de bieb, leer je programmeren met de Bee-Bot en breng je beelden tot leven met Augmented en Virtual Reality.

Locatie: Helmond – Bibliotheek Helmond-Peel
Tijd: 13:00 tot 16:00 uur

Vind jij de weg in de Mediajungle?

In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) nemen we bij Reinaerde een duik in de mediajungle. Dat doen we met het bordspel Mediajungle. Speel jij mee?! De Mediajungle is een bordspel in combinatie met een (web)app waarmee de spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan over mediagebruik. Van selfies, gamen en fun tot en met gameverslaving, online pesten en sexting. Kletsen over media is leuk en leerzaam maar de Mediajungle is ook een game die je wilt spelen en winnen! Verzamel zoveel mogelijk digimanten tijdens je verblijf in de Mediajungle en word de winnaar! Het spel is voor iedereen van jong tot oud(er) en kan overal gespeeld worden.

Locatie: Nieuwegein – Reinaerde Studio 10
Tijd: 13:00 tot 15:00 uur
Meer informatie

CoderDojo

Leren programmeren en meer! Op het programma staat bijvoorbeeld Scratch, HTML / JavaScript (12+), Legomindstorms en Microbit. Voor kinderen en jongeren tussen 7 en 15 jaar.

Locatie: Den Haag – CoderDojo
Tijd: 13:30 tot 16:00 uur
Meer informatie

Weekend van de Mediawijsheid

Talks met BN’ers
Is Pip Pellens echt altijd vrolijk? Doet Gewoon Thomas de hele dag challenges? En heeft Ismail wel eens spijt gehad van een van zijn vlogs? Tijdens het Weekend van de Mediawijsheid praten Pip, Thomas, Ismail en Lucas over hun online identiteit en beeldvorming: wat laten zij van zichzelf zien online en waarom? En komt het beeld dat ze neerzetten van zichzelf overeen met hoe ze in het echt zijn? Na de talks kun je ook nog even met ze op de foto tijdens een korte meet & greet!

Ga zelf aan de slag
Tijdens het Weekend van de Mediawijsheid kun je je creativiteit laten botvieren, want de hele dag door kun je op allerlei vlakken zelf aan de slag! Ontwerp je eigen emoji of maak een fotostrip met je familie met hulp van fotostripmaker Ype Driessen. Die krijg je uiteraard ook mee naar huis. Vind je bewegend beeld spannender? Maak dan je eigen GIFje.

Locatie: Hilversum – Beeld en Geluid
Tijd: 10:00 tot 17:30 uur
Meer informatie

» Bekijk hier de kalender en kaart met alle activiteiten. Meer lezen over de Week van de Mediawijsheid en het thema? Dat kan hier.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht