Daily update #3: dit zijn de activiteiten van vandaag

10 november 2020 – Het is de Week van de Mediawijsheid en dit jaar ziet de campagne er iets anders uit door de coronacrisis. De bibliotheken zijn gesloten en veel fysieke activiteiten kunnen niet doorgaan. Gelukkig wordt er genoeg online georganiseerd.

Special Media Awards

Kijk live mee naar de uitreiking van de Special Media Awards, de awards voor mediamakers met een verstandelijke beperking. De uitzending wordt gepresenteerd door Tess Milne en Kevin van den Berg.

» Kijk live mee vanaf 19:30 uur

Cubiss Kennisdag

In een tijd van ontlezing, digitalisering en een toenemende druk op het onderwijs, doen bibliotheken alles aan het creëren van impact. Maar welke impact wil of kun je creëren als bibliotheek? Hoe bereik je dit? Hoe leg je de verbinding met gezinnen, het onderwijs, de gemeente of het bedrijfsleven om zo te zorgen voor extra impact? Om hier antwoord op te krijgen, staat de Cubiss Kennisdag – online editie – in het teken van impact. Aan de hand van inspirerende sprekers en praktijkvoorbeelden op het gebied van lees- en media-educatie, gaan ze samen in gesprek over het creëren en delen van impact in het onderwijs.
Tijd: o9:00 / 15:00 uur
Door: Cubiss
» Meer informatie en aanmelden

Livestream: Twitch special: Week van de Mediawijsheid

Adviseurs digitale geletterdheid van Probiblio zijn op 10 november om 14.30 live op Twitch om jullie te voorzien van informatie over de Week van de Mediawijsheid thema: ‘Wat is jouw digitale balans?’ en om bij te kletsen!
Tijd: 14:15 uur uur
Door: Probiblio
» Meer informatie en aanmelden

Webinar: Over een gezond mediamenu gesproken

Hoe zorg je voor een goede balans? Waar leg je de grens, hoe kies je bewust en hoe voer je het gesprek met je kind over media? Denise Bontje neemt je mee in de wereld van het kind en beantwoordt ze deze vragen én meer.
Tijd: 20:15 / 21:30 uur
Door: Bibliotheek Noordwest Veluwe
» Meer informatie en aanmelden

Vraag en antwoordsessie: Minder afleiding. Digitale opvoedvragen, 1-op-1 meeting

Boek een Zoom meeting met Maarten Wolzak om al jouw vragen te beantwoorden rondom WhatsApp, thuiswerken en gamende kids.
Tijd: Zelf te bepalen
Door: Myndr
» Meer informatie en aanmelden


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht