Daily Update #4: dit zijn de activiteiten van vandaag

Workshop

19 november 2018 –  Vandaag zijn er weer door het hele land veel mediawijze activiteiten te vinden. Benieuwd wat er bij jou in de buurt plaatsvindt? Bekijk in deze Daily Update een aantal uitgelichte activiteiten. Kijk vooral ook in de agenda voor een overzicht van alle activiteiten. Er is genoeg te doen!

Een paar uitgelichte activiteiten:

Vind jij de weg in de Mediajungle?

In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) nemen we bij Reinaerde een duik in de mediajungle. Dat doen we met het bordspel Mediajungle. Speel jij mee?! De Mediajungle is een bordspel in combinatie met een (web)app waarmee de spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan over mediagebruik. Van selfies, gamen en fun tot en met gameverslaving, online pesten en sexting. Kletsen over media is leuk en leerzaam maar de Mediajungle is ook een game die je wilt spelen en winnen! Verzamel zoveel mogelijk digimanten tijdens je verblijf in de Mediajungle en word de winnaar! Het spel is voor iedereen van jong tot oud(er) en kan overal gespeeld worden.

Locatie: Nieuwegein – Reinaerde Studio 10
Tijd: 13:00 tot 15:00 uur
Meer informatie

Stop Motion 8+

Kijk jij graag naar animatieflmpjes, en zou je het leuk vinden om ze zelf te leren maken? Kom dan naar deze workshop. Stop Motion is een filmpje gemaakt van foto’s die je snel achter elkaar afspeelt. In deze stop motion workshop leer je hoe je zelf een animatie kunt maken. Je hebt je eigen smartphone of tablet nodig, de gratis app ‘Stop Motion Studio’ en verder vooral veel fantasie! Door fotografe Nienke Wiering. Meld je vooraf aan via gendt@obgz.nl of in de vestiging.

Locatie: Gendt – de Bibliotheek Gendt
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur

Robotfeest in bibliotheek Beek en Donk

Kom op maandag 19 november naar het robotfeest ‘Ik en mijn Robot’ in Bibliotheek Beek en Donk. Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken én te spelen met verschillende soorten robots. Ook mag je een eigen robot meebrengen en vertellen wat hij allemaal kan. Dit grote Robotfeest is ‘voor kinderen tot 100 jaar’. Kom kijken, ervaren, maken, bewonderen en spelen met onder andere mBot, Dash&Dot, Ollie, Bee Bot, Fable en Pleo. Er zijn demonstraties van Mindstorms, Lego BOOST en Wedo en nog veel meer. Entree is gratis. Er is een vrije inloop, dus aanmelden is niet nodig. Ik en mijn robot is een samenwerkingsverband van Bibliotheek de Lage Beemden met AgriFood Capital en powered by Brainport Development.

Locatie: Beek en Donk – Bibliotheek Beek en Donk
Tijd: 15:00 tot 16:00 uur
Meer informatie

Word een Mediamaster

Kom op maandag 19 november je kennis over de media testen! Kan jij ontdekken wat nepnieuws of echt nieuws is? Win jij een potje stopdans? Weet jij hoe een oude computer eruit ziet en hoe een nieuwe eruit ziet? Dan mag je deze dag niet missen! Ook kan je je eigen polaroid foto versieren en een leuke memory spelen.

Locatie: Groningen – Alfa-college i.s.m. bibliotheek Groningen centrum
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur

Games en Robots

De workshop “Games en robots” is een mix van gevarieerde thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: kennismaken met de wereld achter je games, robot programmeren, Internet of Things, 3D design, bouw een slimme lichtbox en laat hem op zijn omgeving reageren. Tot 19 november in de Centrale Bibliotheek Den Haag!

Locatie: Den Haag – de Bibliotheek Den Haag
Tijd: 16:00 tot 17:30 uur
Meer informatie

Workshop: ‘maak een hologram’

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid kun je meedoen aan de workshop ‘Maak een hologram’.

Christian Godschalk van CG-Graphics komt langs om een speciale workshop te geven. In deze workshop kun je leren hoe je zelf een hologram kan maken. Zonder dat je hiervoor een dure hologramprojectie nodig hebt. Je hebt alleen wat natuurkunde en een smartphone nodig. Kosten: 5,00 euro

  • Bibliotheek Zevenbergen Vrijdag 16 november
  • Bibliotheek Oudenbosch Maandag 19 november
  • Bibliotheek Rucphen Dinsdag 20 november
  • Bibliotheek Rijsbergen Donderdag 22 november
  • Bibliotheek Roosendaal Vrijdag 23 november

Locatie: Oudenbosch – de Bibliotheek Oudenbosch
Tijd: 16:00 tot 17:00 uur
Meer informatie

Ouderavond Mediawijsheid

Mediawijsheid is onderdeel van de zogenaamde 21e eeuwse vaardigheden. Maar hoe zorgt u ervoor dat het mediagebruik van uw kind(eren) leuk én veilig is? En hoe pakt u dat thuis aan? Tijd voor een ouderavond op 19 november over mediagebruik door kinderen. In samenwerking met GGD Haaglanden, VoorWelzijn, CJG, Centrum 1622 en Politie.

Locatie: Leidschenveen – de Bibliotheek Leidschenveen
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur

Pop-up college: waarom online privacy er wél toe doet

‘Ze mogen alles van me weten’, en: ‘Ik heb niets te verbergen’. Dit hoor je nog vaak als het gesprek komt op online privacy. Het gemak en plezier dat onze smartphone ons geeft, staat in contrast tot de mogelijke risico’s. Over dat laatste denken we wellicht niet zo snel na. Kom daarom op 19 november naar Scheveningen Bibliotheek Den haag!

Locatie: Scheveningen – de Bibliotheek Scheveningen
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur

[Besloten] Week van de Mediawijsheid bij Amerpoort

Amerpoort biedt in het kader van de Week van de Mediawijsheid workshops en activiteiten aan op de verschillende kantoorlocaties in de regio. Speciaal voor cliënten, medewerkers en verwanten hebben is er een divers programma gemaakt om met elkaar meer te leren over internet.

Locatie: Baarn – Amerpoort
Meer informatie

 

» Bekijk hier de kalender en kaart met alle activiteiten. Meer lezen over de Week van de Mediawijsheid en het thema? Dat kan hier.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht