Daily update #5: dit zijn de activiteiten van vandaag

Daily update #2

12 november 2020 – Het is de Week van de Mediawijsheid en dit jaar ziet de campagne er iets anders uit door de coronacrisis. De bibliotheken zijn gesloten en veel fysieke activiteiten kunnen niet doorgaan. Gelukkig wordt er genoeg online georganiseerd.

Webinar digitale weerbaarheid en veiligheid in het po en vo

In de webinar neemt practor Renze Tjoelker je mee in zijn ervaringen en onderzoek naar digitale weerbaarheid en veiligheid in het mbo en maken we onder leiding van Remco Pijpers de vertaalslag naar het po en vo. Ter voorbereiding wordt aangeraden het volgende artikel te lezen:  ‘Digitale weerbaarheid in het mbo: ‘Weerbare burgers in de digitale wereld zijn nodig!”. Heb je vragen aan Renze Tjoelker? Stel ze alvast via dit Miro-bord.
Tijd: 15:30 tot 16:30 uur
Door: Lesopafstand.nl
» Meer informatie en aanmelden

Infosessie Helpwanted.nl in Habbo Hotel

Helpwanted.nl houdt een infosessie voor de gebruikers van Habbo Hotel. Kom langs in de infobus en stel al je vragen over online seksueel misbruik.
Tijd:  15:30 tot 16:00 uur
Door: Helpwanted.nl
» Meer informatie

Webinar: In verbinding online: in gesprek met andere ouders en mediacoach

Meld je aan voor de bijeenkomst ‘In verbinding online’ en ga samen met de andere deelnemers in gesprek over de mediaopvoeding van kinderen. Mathilde van Arkel begeleidt als mediacoach de gesprekken en geeft praktische tips en nuttige adviezen.
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Door: Content Leren
» Meer informatie

Lezing: Humoristische lezing “Puberbrein”

Pubers in huis? Kijk naar de lezing door Aletta Smits over het complexe puberbrein. 
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Door: Bibliotheek Noordwest Veluwe en Nuborgh College Veluvine
» Meer informatie

Bijeenkomst: Kenniscirkel Digitale Geletterdheid (online)

De kenniscirkel zal gaan over onderzoekend leren, Ludodicatiek en ST(R)EAM. Zo vraagt maak-expert Astrid Poot zich af of we kinderen niet teveel als oppassende burgers opvoeden, nemen adviseurs digitale geletterdheid Erik Reuvers en Ruud Brok je mee in de wereld van nieuwe ontwikkelingen en gaan we met Bibliotheek Gouda in gesprek over STEAM!
Tijd: 9:30 tot 12:30 uur
Door: Probiblio
» Meer informatie

Webinar KennisMakerijRevue Online: Alles voor de likes

Laura Mulder is te gast. Zij is docent sociologie bij Fontys Hogeschool pedagogiek en onderzoeker bij het lectoraat Opvoeden voor de Toekomst. Laura onderzoekt hoe we als samenleving omgaan met maatschappelijke ontwikkelingen. In deze online talk ‘Alles voor de likes’, praat Mulder je bij over de invloed van social media op jongeren. 
Tijd: 19:30 uur
Door: Bibliotheek Midden-Brabant 
» informatie en uitnodigingslink

Vraag en antwoordsessie: Minder afleiding. Digitale opvoedvragen, 1-op-1 meeting

Boek een Zoom meeting met Maarten Wolzak. Hij beantwoordt al jouw vragen rondom WhatsApp, thuiswerken en gamende kids.
Tijd: Zelf te bepalen
Door: Myndr
» Meer informatie en aanmelden


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht