Daily update #6: Dit zijn de activiteiten van donderdag 11 november

Activiteiten donderdag 11 november

11 november 2021 Het is de Week van de Mediawijsheid en dit jaar kunnen de activiteiten op locatie worden gehouden. Naast de ‘offline’ activiteiten zijn er ook ‘online’ activiteiten. Met de combinatie ‘online’ en ‘offline’ activiteiten zijn er genoeg activiteiten georganiseerd!

Nationale Mediawijsheid Trenddagen 2021

Neem deel aan de Nationale Mediawijsheid Trend Dagen, dat we dit najaar geheel virtueel verzorgen met een reeks aan middagen met hetzelfde congresprogramma. Naast de meer dan 1.250 deelnemende, gecertificeerde Nationaal MediaCoaches nemen ook andere educatie-professionals deel. Het programma besteedt aandacht aan de 5 nieuwste mediawijsheid trends waarmee u in uw vakgebied rekening dient te houden. Wilt u op de toekomst van mediawijsheid voorbereid zijn? Neem dan deel!

Tijd: 13:00 / 16:00 uur
Door: Nationale Academie voor Media & Maatschappij
» Meer informatie en aanmelden

Workshop Green Screen | 8 – 12 jaar

Wil je de Mount Everest beklimmen, ga je het gevecht aan met een leeuw of wil je op de foto met je idool? In de workshop Green Screen kun je overal naar toe en worden wat je wil! Ga aan de slag met het groene doek en maak de coolste foto’s en video’s!

Tijd: 15:00 / 16:30 uur
Door: De Bibliotheek Ameland
» Meer informatie en aanmelden

Webinar: Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

Jacqueline Kleijer, mediapedagoog bij Bureau Jeugd en Media neemt ouders in vogelvlucht mee in de uitdaging waar je als opvoeder voor staat in dit online tijdperk. ‘Wat doen jongeren online? Én wat doet dat met hen?’ Ouders krijgen praktische inzichten en opvoedingstips die zij meteen in de praktijk kunnen toepassen over schermtijd, gamen, online seksualiteit, cyberpesten.

Tijd: 20:00 / 21:00 uur
Door: Lokale bibliotheken
» Meer informatie en aanmelden

Computervragen Seniorweb

Ben je een beginnende computergebruiker, dan kun je hier vragen stellen over het werken met de computer en het gebruik van computerprogramma’s. De medewerkers van SeniorWeb geven ook antwoord op vragen over het gebruik van de tablet en smartphone, Windows 10, foto’s bewerken en fotoboeken maken. Tijdens het inloopspreekuur kun je je inschrijven voor cursussen.

Tijd: 14:00 / 16:00 uur
Door: Bibliotheek Forum Zoetermeer
» Meer informatie en aanmelden

Digisterker: Cursus ‘Werken met de E-Overheid’

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of een huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Deze cursus helpt je daarbij op weg!

Tijd: 9:30 / 11:30 uur
Door: De nieuwe bibliotheek
» Meer informatie en aanmelden

Digi-donderdag Camminghaburen

Bij de digi-inloop kun je zonder afspraak naar binnen lopen met vragen over je iPad, Android tablet, smartphone of computer. Je wisselt handige weetjes met elkaar uit.

Tijd: 13:30 / 15:30 uur
Door: MFC Camminghastins Categorie volwassenen Tags advies digitaal & computer
» Meer informatie en aanmelden

DigiLAB: Spannende zoektocht Samen Sociaal Online

Ga op missie: in de online wereld hebben we te maken met nepnieuws en cybercriminaliteit. Hoe gaan we de strijd aan en maken we het weer veilig?

Tijd: 15:00 / 16:00 uur en 16:15 / 17:15 uur
Door: De bibliotheek Westfriese Bibliotheken
» Meer informatie en aanmelden

SeniorLAB: Samen veilig online

Online contact houden is leuk en een uitkomst als je niet makkelijk bij elkaar langs kan gaan. Maar je wil er natuurlijk wel een veilig gevoel bij hebben. Kom spelenderwijs ontdekken hoe je dat voor elkaar krijgt met deze SeniorLAB activiteit vol gezellige opdrachten.

Tijd: 10:00 / 12:00 uur
Door: De bibliotheek Westfriese Bibliotheken
» Meer informatie en aanmelden

Workshop Trap er niet in! Online oplichting

Internetcriminelen gaan steeds slimmer te werk. Dat maakt veilig internetten moeilijker. Je moet continu alert zijn, en dat is lastig.
In deze workshop leer je hoe je fraude via Whatsapp, mail en andere media herkent en hoe je je daar tegen kunt beschermen.

Tijd: 10:15 / 12:15 uur
Door: De ZB bibliotheek van Zeeland
» Meer informatie en aanmelden

Webinar: What the H@ck! – cybercrime

Onderzoeksjournaliste Maria Genova vertelt tijdens de bijeenkomst over de nieuwste trucs van hackers waar de meeste mensen in trappen. Er komen veel voorbeelden uit de praktijk voorbij en er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Tijd: 19:30 / 21:30 uur
Door: De tweede verdieping
» Meer informatie en aanmelden

Sessie: Nepnieuws in de zorg. Hoe maak je (toekomstige) zorgprofessionals vaardig in het omgaan met des- en misinformatie?

Zorgprofessionals krijgen via de (sociale) media, cliënten of patiënten te maken met zorggerelateerde desinformatie en misinformatie, bijvoorbeeld over de veiligheid van vaccinaties en het gebruiken van medicijnen en voedingssupplementen tegen het coronavirus. Hoe zorg je dat (toekomstige) zorgprofessionals des- en misinformatie herkennen, begrijpen waar het vandaan komt en er op de juiste manier mee omgaan?

Tijd: 14:15 / 15:00 uur
Door: Digivaardig in de zorg en Netwerk Mediawijsheid
» Meer informatie en aanmelden

Workshop: Animatiefilm maken

Een film bestaat uit een enorme hoeveelheid afbeeldingen die snel na elkaar worden getoond. Tijdens deze workshop bedenkt u een verhaal en leert dit in beeld brengen.

Tijd: 14:00 / 16:00 uur
Door: KOO & Bibliotheek Den Haag
» Meer informatie en aanmelden

Digiplay-middag: spelend leren met nieuwe media

Een app maken begint met het verzinnen van een goed verhaal. Ofwel de user-journey: de reis van de gebruiker. Hoe ziet zo’n proces er nu eigenlijk uit?

Tijd: 15:30 / 17:00 uur
Door: Bibliotheek Veluwezoom
» Meer informatie en aanmelden

Spreekuur Mediawijsheid

Een inloopspreekuur voor vragen met betrekking tot mediawijsheid. Daarbij valt te denken aan onderwerpen zoals online pesten, hoe beperk ik schermtijd, hoe wordt ik digitaal vaardiger enz.

Tijd: 13:00 / 16:00 uur
Door: Bibliotheek Enschede
» Meer informatie en aanmelden

DigiCafé

Tijdens het DigiCafé kun je zonder afspraak binnenlopen met jouw vragen over het gebruik of de aanschaf van tablet, smartphone, e-reader, laptop of computer. Docenten van SeniorWeb en medewerkers van de bibliotheek beantwoorden jouw vragen. Er wordt rekening gehouden met 15 minuten per persoon.

Tijd: 14:00 / 16:00 uur
Door: De bibliotheek aan de Vliet (diverse locaties)
» Meer informatie en aanmelden

Inloopspreekuur SamenDigitaal & Espria Ledenvereniging

Heb je vragen over bijvoorbeeld veilig internetten, social media of wil je gewoon iets nieuws leren over je telefoon, tablet, laptop of computer? Kom tijdens de week van de mediawijsheid (5 t/m 12 november) naar het inloopspreekuur in het Slimste Huis.

Tijd: 13:00 / 16:00 uur
Door: Espria Ledenvereniging & SamenDigitaal
» Meer informatie en aanmelden


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht