Daily update #7: Dit zijn de activiteiten van vrijdag 12 november

Activiteiten vrijdag 12 november

12 november 2021Het is de Week van de Mediawijsheid en dit jaar kunnen de activiteiten op locatie worden gehouden. Naast de ‘offline’ activiteiten zijn er ook ‘online’ activiteiten. Met de combinatie ‘online’ en ‘offline’ activiteiten zijn er genoeg activiteiten georganiseerd!

Workshop: Vloggen met Teun

Wil jij gaan vloggen, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Doe mee en leer vloggen van een van Nederlands bekendste vloggers, Teun Peters.

Tijd: 16:00 / 17:30 uur
Door: Bibliotheek Bibliocenter
» Meer informatie en aanmelden

Workshop: DigiBiebLab: Ontwerp een social media platform

Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok, Whatsapp. We kennen het allemaal. Maar hoe werkt het nou precies? In deze workshop ga je een social media platform ontwerpen. Zo ontdek je wat kunstmatige intelligentie precies is en hoe social media platforms er gebruik van maken.

Tijd: 15:00 / 17:00 uur
Door: Bibliotheek Oirschot
» Meer informatie en aanmelden

Workshop Ontdek de Ontwerptrucs

Heb jij geklikt op een advertentie of filmpje wat je eigenlijk niet wilde, en waar je eigenlijk niets aan had? Of ben je in de verleiding gekomen om iets te kopen omdat het een fantastische aanbieding leek? Waarom reageer je eigenlijk zo snel op bepaalde links en knoppen?
In deze workshop leer je ontwerptrucs te herkennen en wordt je wellicht in de toekomst minder snel verleid tot reacties en aankopen.

Tijd: 14:00 / 15:30 uur
Door: Bibliotheek Centrum Kennemerwaard
» Meer informatie en aanmelden

Workshop: Digivaardig: digitaal welzijn

Tijdens deze workshop bespreken we wat digitaal welzijn is en wat je kan helpen hierin een balans te vinden.

Tijd: 11:00 / 12:00 uur
Door: Bibliotheek Hoorn
» Meer informatie en aanmelden

Mediacollege: Vincent Bijlo: ongezien in de media

Ons dagelijks leven speelt zich steeds meer af op smartphones en platforms. Delen, appen, reageren, filmpjes versturen en nog veel meer. De wereld om ons heen wordt ook steeds visueler. Maar wat als je blind of slechtziend bent? In de week van de Mediawijsheid vertelt cabaretier, schrijver en podcastmaker Vincent Bijlo over zijn leven in en met de media. Over de verrijkingen die nieuwe apparaten en apps hem bieden als niet-ziende, maar ook over de uitdagingen van diezelfde digitalisering.

Tijd: 20:00 / 23: 00 uur
Door: Bibliotheek Neude
» Meer informatie en aanmelden

Het Mediawijsheidjournaal

Het recent gestarte tweewekelijkse Mediawijsheidjournaal van Bureau Jeugd & Media heeft op 12 november 2021 een speciale aflevering in het kader van de Week van de Mediawijsheid.

Tijd: 16:00 / 18:00 uur
Door: Bureau Jeugd & Media
» Meer informatie en aanmelden

Finnisage ArtTechTour

Hoe verhoud je je als mens tot een dynamische wereld? Hoe geeft kunst je daarbij inspiratie en kennis en hoe zorgt kunst voor een kritische en creatieve blik? Maak op een bijzondere manier kennis met de wisselwerking tussen kunst, technologie en wetenschap tijdens de Finissage van de ArtTechTour. Ervaar tijdens deze exclusieve finale de spannende mix aan kunstdisciplines verrijkt met hedendaagse technologie tijdens een rondleiding door verschillende Technolabs!

Tijd: 17:30 / 19:00 uur
Door: KITE en Servicebureau Onderwijs & Cultuur
» Meer informatie en aanmelden

Klik & Tik: Handiger met de computer en internet

In de cursus Klik & Tik leer je de basisvaardigheden: als een computer aanzetten, typen en een e-mail versturen.

Tijd: 10:00 / 12:00 uur
Door: Centre Céramique
» Meer informatie en aanmelden

Speel de Data Detox game!

We zetten 5 laptops klaar waarop je game kunt spelen. Tijdens de game leer je over digitale privacy.

Tijd: 15:30 / 17:00 uur
Door: DOK Delft
» Meer informatie en aanmelden

Baby BoekStartochtend

in de Week van de Mediawijsheid vertelt Lonneke Kouwenhoven van het Opvoed Adviespunt je meer over gezond mediagebruik. Media is leuk en je kind kan er van leren. Het is voor ouders wel een uitdaging om een goede balans te vinden. Veel achter een beeldscherm zitten verhoogt de kans op gezondheidsproblemen. Wat is dan (media)wijs?

Tijd: 10:30 / 11:30 uur
Door: De bibliotheek aan de Vliet & CJG Rijswijk
» Meer informatie en aanmelden


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht