De MediaChallenge gelanceerd op de laatste dag van de Week van de Mediawijsheid

De MediaChallenge

12 november 2020Met de Challenge Nederland Mediawijs 2019 daagde Netwerk Mediawijsheid het netwerk uit om een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant te ontwikkelen, speciaal voor volwassenen of (ondersteuners van) kwetsbare volwassenen en kinderen. De MediaChallenge, een tool voor ouders om samen met kinderen op een speelse manier te leren over mediawijsheid, kwam als een van de winnaars uit de bus en wordt vandaag gelanceerd.

De jury van de Challenge Nederland Mediawijs 2019 over de MediaChallenge: ‘De jury is unaniem enthousiast over de manier waarop het team een speelse manier heeft gevonden om mensen met een verstandelijke beperking te bereiken. In plaats van bij een hulpvraag over mediagebruik terug te grijpen op het gesprek en het verwijzen naar informatie, kunnen gezinnen direct aan de slag. Deze laagdrempeligheid sluit goed aan bij de behoefte van de doelgroep.

Meer informatie over de Challenge Nederland Mediawijs 2019

Gaan jullie de uitdaging aan?

Op gebied van media is er online veel informatie te vinden waardoor opvoeders vaak door de bomen het bos niet meer zien. (Sociale) media zijn snelgroeiend en vaak weten kinderen meer op dit gebied dan opvoeders. Herkenbaar? De MediaChallenge is tot stand gekomen om de digitale kloof tussen opvoeder en kind te verkleinen en zorgt ervoor dat informatie voor opvoeders geordend wordt. Het geeft gezinnen met kind(eren) tussen de 10 en 15 jaar de kans om op een laagdrempelige en speelse manier zelf aan de slag te gaan met mediawijsheid. Hierdoor krijg je een kijkje in elkaars online belevingswereld.

Wie zitten er achter de MediaChallenge?

De MediaChallenge is een initiatief van Lonneke van Dijk, Janine van Loenen en Nicole Schilders. In 2019 hebben zij het diploma ‘Expertcoach Mediaopvoeding’ in ontvangst mogen nemen. Omdat ze daarnaast ook een zorg, welzijn, bibliotheek en onderwijs achtergrond hebben, is het idee ontstaan om deel te nemen aan de Challenge van Netwerk Mediawijsheid voor het ontwikkelen van een product ten behoeve van de mediawijsheid.

Meer informatie en bestellen


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht