Dit weekend: extra activiteiten over mediawijsheid

activiteiten

24 november 2018De Week van de Mediawijsheid is voorbij, maar mediawijsheid gaat door! Zo wordt er dit weekend nog speciaal in het kader van de campagne nog activiteiten georganiseerd. Bekijk hier een overzicht van de activiteiten dit weekend.

Zaterdag:

Digicafé

Wil je meer weten over het lezen van e-books of over e-readers? Of over handige apps en hoe je die installeert op je smartphone of tablet? Enthousiaste bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers helpen je verder. Samen zal er naar het probleem worden gekeken en een oplossing worden gevonden. Breng zo mogelijk je eigen laptop, smartphone, tablet of e-reader mee. Elke dinsdag- en zaterdagochtend van 11:00 tot 12:00 uur in het Bibliotheekcafé in de Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22

Locatie: Eindhoven – de Bibliotheek Eindhoven
Tijd: 11:00 tot 12:00 uur
Meer informatie

Micro:Bit introductie les

De micro:bit is een kleine krachtige computer die speciaal voor het onder- wijs is ontwikkeld. Je kunt hem zelf makkelijk programmeren en de sensoren gebruiken die erop zitten. Tijdens de les raak je vertrouwd met de wereld van Java en C. Met de micro:bit maak je makkelijk werkende apparaten en blijft het programmeren niet alleen in het scherm. Programmeren kan op je eigen pc, laptop, iPad of smartphone, dit leert ieder op zijn eigen niveau en tempo. Onze challenges zijn daarop aangepast.

Locatie: Rotterdam – Het Bergse Dorpshuis

Bouw een virtuele escaperoom

Bouw je eigen virtuele escaperoom. Vanaf 17 november staat er al een gratis online module klaar om dat te doen. Nog leuker is het om je leerlingen ermee aan het werk te zetten. Ze werken dan op een speelse wijze aan informatievaardigheden en natuurlijk Mediawijsheid (als het bijvoorbeeld om het gebruik van afbeeldingen gaat).

Locatie: Online – LearningROCKS
Meer informatie

Zondag:

#Bits – influencers behind the scenes

Elke week hebben wij een influencer in huis voor een speciale Masterclass, Q&A en Meet & Greet. Vandaag staan TheDutchTerms & HetGamePortaal in COMM. Je kunt dagelijks de leukste video’s van ze verwachten! Beiden uploaden ze elke dag gaming video’s op hun kanalen zoals: Fortnite, FIFA 18, GTA5, Hello Neighbor, Sneak Thief en nog veel meer! Buiten dat kun je ook challenges, reactie video’s en vlogs voorbij zie komen.
Wat krijg je?
✓ Meet & Greet met TheDutchTerms & HetGamePortaal
✓ Speciale masterclass/Q&A door TheDutchTerms & HetGamePortaal
✓ Inclusief entree voor COMM Museum met #IBTS route (te zien van 10:00 tot 17:00 uur)
In de Influencers Behind the Scenes route vind je unieke video-content van populaire Influencers. Hoe communiceren zij? Is het serious business? Ontdek het in COMM. Bekijk ons gehele aanbod op www.comm.nl/ibts/agenda en wie weet zit jouw favoriete influencer er wel tussen!

Locatie: Den Haag – COMM
Tijd: 13:30 tot 17:00 uur
Meer informatie

Workshop I-Lab

Tekenen met 3D-pen (7-9 jaar) en 3D-printen (10-12 jaar) 13.00-14.30 uur en 15.00-16.30 uur € 12,50 p.p. (1 ouder gratis) Inschrijven via www.BplusC.nl

Locatie: Leiden – BplusC
Tijd: 13:00 tot 16:30 uur


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM18

Deel dit bericht