Ben jij digitaal in balans? Doe de zelftest

Daily update #2

6 november 2020Online media bieden talloze mogelijkheden, maar kunnen ook veel van je vragen. Helemaal nu je door de coronacrisis meer thuis zit en veel contact via een scherm verloopt. Om lichamelijk, mentaal en sociaal gezond te blijven is een goede balans nodig tussen on- en offline bezig zijn. Daarom is vandaag, tijdens de start van de Week van de Mediawijsheid, de website digitalebalans.nl gelanceerd.

Doe de zelftest

Doe de zelftest

Zet jij geen stap zonder stappenteller? Ben jij verslaafd aan tutorials op YouTube? Of heb jij weleens JOMO: joy of missing out? Doe de zelftest op digitalebalans.nl en je weet meteen hoe het ervoor staat met jouw digitale balans. Daarnaast krijg je tips hoe je jouw digitale balans kunt verbeteren.

» Doe de test

Digitale Balans Model

De zelftest is gebaseerd op het Digitale Balans Model. Het Trimbos-instituut en Netwerk Mediawijsheid hebben het Digitale Balans Model ontwikkeld om je te helpen nadenken over een gezonde balans, met en zonder digitale media. Digitale balans gaat over het zó indelen van je tijd, dat je je er goed en gezond bij voelt. Wat de juiste balans is, is voor iedereen anders.

» Meer informatie over het Digitale Balans Model


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht