Doorlaten of blokkeren? Doe de test!

Doorlaten of blokkeren?

4 november 2021 Ga tijdens de Week van de mediawijsheid aan de slag met de interactieve video en kruip in de rol van moderator.

Hoe ervaar jij de online wereld? Een terechte vraag. Voel je je er verbonden en veilig? We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van social media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie, klasgenoten en vrienden en delen allerlei (soms zeer persoonlijke) wetenswaardigheden op verschillende platformen. Maar die online wereld staat ook onder druk. Twitter, Instagram en Facebook lijken soms plekken om vooral voor je mening uit te komen. Op social media uitten mensen eerder hun gevoel, zo blijkt uit allerlei onderzoeken. Het is makkelijker om online iets negatiefs te zeggen dan in het echt.

Maar het ligt er natuurlijk altijd aan hoe je iets zegt. We hebben het dan eigenlijk al heel snel over twee grondrechten: het recht op vrijheid van meningsuiting en het recht om niet in je goede naam aangetast te worden.

In het kader van de week van de mediawijsheid heeft de Saxion Video-unit en de opleiding Creative Business van Hogeschool Saxion een interactieve video gemaakt op basis van het thema ‘Samen sociaal online’. In deze interactieve video kruip jij in de rol van moderator en word je gevraagd om na te denken over verschillende comments die worden geplaatst op social media. Vind je dat de comment geplaatst mag worden of blokkeer je hem? Doe de test!

Deel dit bericht