Extra les Nieuwsbegrip

1 november 2022Nieuwsbegrip heeft in samenwerking met Netwerk Mediawijsheid een extra les op niveau B ontwikkeld. De les sluit aan bij de Week van de Mediawijsheid 2022 (4 t/m 11 november).

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2022 (4 t/m 11 november) staat het thema ‘Like en Cancel’ centraal, en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Bijna iedereen zit op sociale media, ook kinderen. Dat kan heel leuk en gezellig zijn, maar helaas zitten er ook minder leuke kanten aan. Pesten en buitensluiten komen jammer genoeg ook online voor. Hierop aansluitend heeft Netwerk Mediawijsheid in samenwerking met Nieuwsbegrip een extra les ontwikkeld.

Extra les

Tijdens deze extra les van Nieuwsbegrip ga je samen met je klas het gesprek aan over hoe je je online sociaal kan gedragen. Wil je ook hierover in gesprek? Ga dan aan de slag met deze extra les. De les is beschikbaar via Nieuwsbegrip.nl.

» Bekijk de extra les

MediaMasters

Wil je na deze les verder met mediawijsheid? Maak dan vóór morgen (2 november) je klas aan voor MediaMasters en ga van 3 t/m 11 november de strijd aan. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Duizenden klassen strijden vanaf donderdag om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Wie weet gaan jullie er met de felbegeerde titel en mooie prijzen vandoor!

»  Meer informatie

Nieuwsbegrip

Nieuwsbegrip biedt actuele lessen voor begrijpend lezen, voortgezet technisch lezen, woordenschat, schrijven, fictielezen en contextrekenen via diverse mogelijkheden voor het digibord en online leren aan.

» Bekijk Nieuwsbegrip

 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM.

Deel dit bericht