Het hele jaar aan de slag met mediawijsheid in jouw lokale bibliotheek

Inspiratiewebinar voor bibliotheken

16 november – Tijdens de Week van de Mediawijsheid hebben organisaties en netwerkpartners van Netwerk Mediawijsheid, zoals de bibliotheken, een week lang online workshops, bijeenkomsten en andere activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Maar wist je dat bibliotheken het hele jaar door mediawijze activiteiten organiseren? Heb je vragen over je computer, de mediaopvoeding van je kind of kom je er niet uit met de digitale overheid? De lokale bibliotheek kan je helpen. 

Wat is er deze week nog te doen?

Webinar: design je eigen 3D object

Tijdens de webinar ‘Design your own 3D object’ ga je aan de slag met het ontwerpen van een ring. Als je klaar bent met ontwerpen op het programma Blender, stuur je jouw toffe creatie naar Bibliotheek Kempen. Zij printen het ontwerp met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe. 
Datum: Dinsdag 17 november 
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur
Door: Bibliotheek Hengelo
» Meer informatie

Vraag en antwoordsessie: Digitaal Spreekuur

Heb je vragen over je smartphone of tablet? Neem dan deel aan het Digitale Spreekuur. Natuurlijk kun je ook terecht met vragen over e-books en leer je nieuwe apps verkennen. Een mediacoach is aanwezig om met iedereen mee te denken.
Datum: Woensdag 18 november 
Tijd: 10:00 tot 12:00 uur
Door: Bibliotheek Hoeksche Waard
» Meer informatie

Bijeenkomst: Digitale Donderdag

Word digitaal wijzer tijdens de Digitale Donderdag! Je  ontdekt hoe digitale media platforms zoals sociale media, WhatsApp en Google werken.
Datum: Donderdag 19 november 
Tijd: 10:00 tot 12:00 uur
Door: Bibliotheek Papendrecht
» Meer informatie

Webinar: Positieve Gezondheid in gemeente Heeze-Leende

Bibliotheek Dommeldal organiseert een webinar over positieve gezondheid voor jong en oud. Diverse sprekers zullen vanuit verschillende disciplines (huisarts, GGD, gemeente Heeze-Leende) uitleggen wat het belang van positieve gezondheid is. Uiteraard gaan zij ook in op wat je daar zelf mee kunt doen.
Datum: Donderdag 19 november 
Tijd: 20:00 tot 21:00 uur
Door: Bibliotheek Dommeldal
» Meer informatie

Digitaal spreekuur

Vrijwilligers van Seniorweb geven antwoord op al je digitale vragen. Of het nu betrekking heeft op programma’s, zoals: Word, Excel of Powerpoint of op smartphones, tablets of GPS-apparatuur. Ook voor vragen over e-books kun je er terecht.
Datum: Vrijdag 20 november 
Tijd: 10:00 tot 11:00 uur
Door: Bibliotheek Bibliocenter
» Meer informatie

Workshop: Programmeren met Dash

In de workshop valt van alles te leren, te doen en te ontdekken. Je maakt kennis met o.a. een lasersnijder, 3D printers, robots, Little Bits en een greenscreen.
Datum: Vrijdag 20 november 
Tijd: 15:30 tot 17:00 uur
Door: Bibliotheek Kempen
» Meer informatie

Workshop: Club i-Lab – 3D printen (9+)

Word lid van Club i-Lab en ga aan de slag met techniek, media en creativiteit. In tien lessen kun je verschillende dingen uitproberen. Je gaat een mini-game programmeren, 3D printen, een VR-bril ervaren en je maakt een (teken)machine.
Datum: Vrijdag 20 november 
Tijd: 15:30 tot 17:00 uur
Door: Bibliotheek plus Centrum
» Meer informatie

Workshop: CoderDojo – Bits, Beats, Bytes & Bots

Bibliotheek Hoorn organiseert een CoderDojo waar je met behulp van sensoren robots (zoals de micro:bit en de mBot) met elkaar laat communiceren.
Datum: Zaterdag 21 november 
Tijd: 12:00 tot 13:00 uur
Door: Bibliotheek Hoorn
» Meer informatie

Pubquiz Tik Tak vs. Tik Tok

Tijdens de pubquiz komen vragen over privacy, sociale media, cyberpesten en nog veel meer aan bod. Er zijn in totaal drie rondes en tussendoor delen Jacqueline en Els hun kennis over mediagebruik in combinatie met kinderen. Ook krijg je handvatten mee om thuis de juiste balans te vinden.
Datum: Woensdag 25 november 
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur
Door: Bibliotheek Drenthe en Bureau Jeugd & Media
» Meer informatie


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht