Hoe doe je mee aan de #WvdM17? Samen mediawijs

mediadebat poster

Benieuwd wat je op school, in de buurt, in de opvoeding of als professional allemaal kunt doen rondom de Week van de Mediawijsheid 2017? Een aantal voorbeelden:

In de klas

De MediaMasters Game wordt tijdens de Week van de Mediawijsheid gespeeld in duizenden klassen verspreid door Nederland, met als doel leerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met mediawijsheid. Een andere optie is het voeren van het Mediadebat: speciaal voor de Week van de Mediawijsheid is een poster gemaakt met stellingen en gespreksonderwerpen over het thema van dit jaar. Hang de poster op en begin (regelmatig) de dag met een groepsgesprek over één van de stellingen en onderwerpen.

Voor het voortgezet onderwijs is er het Mediawijsheid Debat. Naast het Mediawijsheid Debat dat plaatsvindt in Beeld en Geluid worden docenten ook aangespoord zelf een debat te organiseren. Kijk het debat terug met de klas en ga daarna in gesprek over mediawijsheidthema’s online privacy, sexting en normen en waarden.

Meer inspiratie is te vinden op deze pagina.

Als opvoeder

Naast de activiteiten die worden georganiseerd door bibliotheken en netwerkpartners kun je ook thuis aan de slag gaan met mediawijsheid. In de film ‘’Like me’’ interviewt 16-jarige filmmaker Sterre Slikkerveer haar vriendinnen over het gebruik van sociale media. Maken sociale media je gelukkig? Een interessante film om te kijken met je kind(eren). In gesprek gaan met je (pre)pubers op een laagdrempelige manier? Gebruik de tips en adviezen op Opvoeden.nl, een initiatief van Bureau Jeugd en Media en Stichting Opvoeden.nl.

Meer inspiratie is te vinden op deze pagina.

Als professional

Organiseer als professional een activiteit en zet deze op de kaart. Denk hierbij aan een debat of een ouderavond, eventueel in samenwerking met een bibliotheek of school. Vergeet niet om ouders op de hoogte te stellen van de campagne door middel van het campagnemateriaal: er zijn verschillende posters en logo’s beschikbaar.

In de buurt

Verschillende bibliotheken en organisaties hebben activiteiten georganiseerd die plaatsvinden tijdens de Week van de Mediawijsheid 2017. Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk op de kaart.

 

Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM17

Deel dit bericht