Hoe word je als leerkracht mediawijzer?

Daily Update

Van 8 tot en met 15 november is het de Week van de Mediawijsheid 2019. Het thema luidt: ‘Aan of uit?’. Ga met onderstaande 3 tips aan de slag met mediawijsheid in jouw klas.

Tip 1: speciale Kwink-katern ‘Aan of uit’ 

De speciale uitgave van Kwink staat vol met kant-en-klare, korte activiteiten en achtergrondinformatie aangesloten op het thema ‘Aan of uit’. Op die manier kun je iedere dag (kort) aandacht besteden aan de Week van de Mediawijsheid.

Ga naar de website

Tip 2: speel de virtuele escaperoom van LearningROCKS

Tijdens de Week van de Mediawijsheid biedt LearningsROCK een gratis virtuele escaperoom aan. Speel mee en kijk of je kunt ontsnappen! Wie als eerste de virtuele escaperoom kan verlaten, wint een leuke prijs.Ook kun je zelf aan de slag met het maken van een virtuele escaproom.

Ga naar de website

Tip 3: Horen, zien & swipen-lijst van Saxion Hogescholen

Media: de belangrijkste bron van informatie over de samenleving. Je gebruikt het dagelijks. Daardoor bepalen ze mede jouw kijk op de samenleving. Media zijn overal vertegenwoordigd in ons leven. Films, boeken, documentaires, podcasts en televisieseries zijn gebaseerd op verhalen. Maar welke verhalen die over media gaan, moet je gelezen of gezien hebben? Welke verhalen zijn nu zo belangrijk dat je er eigenlijk niet om heen kunt? Saxion Hogescholen heeft daarom een horen, zien & swipen-lijst gemaakt.

Ga naar de website

» Vind meer tips en tools op de speciale onderwijspagina van de Week van de Mediawijsheid.


Lees hier de volledige rapporten over ‘Ouderen in digitaal Nederland’ die op 14 oktober zijn gepresenteerd en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM en #AanofUit.

Deel dit bericht