Challenge Nederland Mediawijs 2020 uitgelicht #2: Hollywood in de klas

Hollywood in de klas

9 november 2020Als Netwerk Mediawijsheid werken we aan een Nederland waarin iedereen mediawijs is, of op weg is dat te worden. Ook – en juíst – in tijden van corona is dit belangrijk. Daarom organiseerde Netwerk Mediawijsheid in het voorjaar de Challenge Nederland Mediawijs 2020. Zes deelnemende initiatieven ontvingen de stimuleringbijdrage van Netwerk Mediawijsheid. Filip Braams en Freek Commandeur van Hollywood in de klas waren een van de gelukkigen en vertellen over het Zelfstandige Eindfilmpakket.


De Challenge Nederland Mediawijs 2020 luidde als volgt: Kom als netwerkpartner(s) met een initiatief waarmee je mensen in deze coronacrisis (en daarna), extra ondersteunt op het gebied van mediawijsheid. Tijdens de Week van de Mediawijsheid worden de gehonoreerde initiatieven gepresenteerd door de deelnemers. De volledige interviews lees je op Mediawijzer.net.


In april 2020 ontving Hollywood in de klas hun bijdrage voor het Zelfstandige Eindfilmpakket. Dit pakket maakt dat groep 8 in deze tijd in ieder geval één zekerheid heeft: de afscheidsavond gaat door, met daarin een leuke speelfilm die laat zien hoe sterk, leuk en creatief de leerlingen zijn.

De jury vond dit een leuke, bescheiden aanvraag gericht op zelf media maken. Het project maakt dat een veel bredere kring rond kinderen uit groep 8, zoals de oma’s en opa’s, toch kan genieten van de eindfilm. In het interview op Mediawijzer.net blikken we terug op het proces – en kijken we vooruit – met Filip Braams en Freek Commandeur van Hollywood in de klas.

» Lees het volledige artikel op Mediawijzer.net


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom de Week van de Mediawijsheid en praat op sociale media mee via de hashtag #WvdM of #zelfindehand

Deel dit bericht